Манифестација часописа “Саобраћај и ми”, МСВ РС, АМС РС и АБС РС: “Корола” аутомобил године у Српској

Agencije
Манифестација часописа “Саобраћај и ми”, МСВ РС, АМС РС и АБС РС: “Корола” аутомобил године у Српској

БАЊАЛУКА - Најбољим аутомобилом Републике Српске за 2020. годину проглашена је “тојота корола”.

На манифестацији одражаној у Народном позоришту Републике Српске модел јапанског произвођача аутомобила добио је предност у конкуренцији 12 аутомобила које су номиновали дистрибутери из РС, док је процедура избора била по правилима и критеријима који се примјењују у Европи и региону. Јубиларну, 20. манифестацију “Избор аутомобила године у Републици Српској” организовала је редакција часописа “Саобраћај и ми” у сарадњи са Министарством саобраћаја и веза РС, Ауто-мото савезом и Агенцијом за безбједност саобраћаја РС. Стручни жири сузио је листу најбољих са 12 на три и “королу” је изабрао за аутомобил године на темељу искуства, вреднујући квалитет, дизајн и напредне технологије те иновативност посебно демонстрирану кроз напредне системе активне и пасивне сигурности.

- Од 1966. године када се овај модел појавио на тржишту “Тојота” је продала 66 милиона “корола”, што је чини најпродаванијим аутомобилом на свијету свих времена. То значи да се сваких 25 секунди прода по један модел. Нама је част што смо дистрибутери овог престижног свјетског бренда и што смо баш ми понијели ову престижну титулу - рекао је представник компаније “Сладабони”.

За најбољи аутомобил у класи малих градских аутомобила проглашен је “пежо 208”, док је у конкуренцији СУВ модела та част припала “мазди СХ30”.

У оквиру “Избора аутомобила године”, под покровитељством Републичког педагошког завода, реализована је и превентивна активност “Саобраћај у очима дјеце”, у којој су дјеца школског узраста својим фотографијама и видео-прилозима указала на проблеме у саобраћају на путу од куће до школе и назад. Радови са најквалитетнијим порукама, најактивнија школа и наставник награђени су рачунаром, мобилним телефоном и таблет уређајем, које је обезбиједила Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана