Manifestacija časopisa “Saobraćaj i mi”, MSV RS, AMS RS i ABS RS: “Korola” automobil godine u Srpskoj

Agencije
Manifestacija časopisa “Saobraćaj i mi”, MSV RS, AMS RS i ABS RS: “Korola” automobil godine u Srpskoj

BANjALUKA - Najboljim automobilom Republike Srpske za 2020. godinu proglašena je “tojota korola”.

Na manifestaciji odražanoj u Narodnom pozorištu Republike Srpske model japanskog proizvođača automobila dobio je prednost u konkurenciji 12 automobila koje su nominovali distributeri iz RS, dok je procedura izbora bila po pravilima i kriterijima koji se primjenjuju u Evropi i regionu. Jubilarnu, 20. manifestaciju “Izbor automobila godine u Republici Srpskoj” organizovala je redakcija časopisa “Saobraćaj i mi” u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza RS, Auto-moto savezom i Agencijom za bezbjednost saobraćaja RS. Stručni žiri suzio je listu najboljih sa 12 na tri i “korolu” je izabrao za automobil godine na temelju iskustva, vrednujući kvalitet, dizajn i napredne tehnologije te inovativnost posebno demonstriranu kroz napredne sisteme aktivne i pasivne sigurnosti.

- Od 1966. godine kada se ovaj model pojavio na tržištu “Tojota” je prodala 66 miliona “korola”, što je čini najprodavanijim automobilom na svijetu svih vremena. To znači da se svakih 25 sekundi proda po jedan model. Nama je čast što smo distributeri ovog prestižnog svjetskog brenda i što smo baš mi ponijeli ovu prestižnu titulu - rekao je predstavnik kompanije “Sladaboni”.

Za najbolji automobil u klasi malih gradskih automobila proglašen je “pežo 208”, dok je u konkurenciji SUV modela ta čast pripala “mazdi SH30”.

U okviru “Izbora automobila godine”, pod pokroviteljstvom Republičkog pedagoškog zavoda, realizovana je i preventivna aktivnost “Saobraćaj u očima djece”, u kojoj su djeca školskog uzrasta svojim fotografijama i video-prilozima ukazala na probleme u saobraćaju na putu od kuće do škole i nazad. Radovi sa najkvalitetnijim porukama, najaktivnija škola i nastavnik nagrađeni su računarom, mobilnim telefonom i tablet uređajem, koje je obezbijedila Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana