Компанија BMW представила свој нови водећи модел М5 CS

ГС
Компанија BMW представила свој нови водећи модел М5 CS

М5 CS је за чак 100 кг лакши од претходног водећег модела, а то је М5 Competition. Овај супер седан је и снажнији, заправо најснажнији М модел у историји. Његов познати 4,4-литарски твин-турбо V8 мотор развија 636 КС, а упарен је с осмостепеним мјењачем и xDrive погоном на сва четири точка.

Аутомобил од 0 до 100 км/х убрзава за само 3 секунде, а до 200 км/х за 10,4 секунде. Максимална брзина и даље износи 306 км/х.

У унутрашњости су сјајна М Карбон сједишта у комбинацији црне и црвене боје, а назад су два сједишта која одваја мала централна конзола. На свим сједиштима је скица стазе Нурбургринг, а то би могло значити да је М5 CS поставио нови рекорд круга о чему у BMW-у још шуте.

CS ознаке се налазе на сједиштима, праговима и арматурној плочи, а фиксни наслон за руке на централној конзоли је замијенио дизајн с отварањем. Тиме су у BMW-у уштедјели на тежини. На располагању је 12,3-инчни екран инфотаинмент система.

Извана се одмах уочавају златни и карбонски детаљи, а овај дизајн у BMW-у називају Gold Bronze. Присутан је око решетке хладњака, као и на различитим ознакама те сету специјалних 20-инчних фелги. Пластика ојачана карбонским влакнима (ЦФРП) је кориштена за поклопац мотора који садржи вентилацијске отворе, као и за предњи сплитер, стражњи дифузор, стражњи спојлер и бочне ретровизоре. Поклопац мотора је такође направљен од карбона, а захваљујући овим модификацијама се уштедјело чак 70 кг.

BMW је порадио и на овјесу како би се аутомобил адаптирао на мању тежину. Поменуте 20-инчне фелге долазе са irelli P Zero Corsa гуме димензија 275/35 напријед и 285/35 назад. Дневна свјетла у облику слова Л су жуте боје.

Нови М5 CS ће послужити као модел за 2022. годину, а BMW ће га нудити само једну годину и то као ограничени модел. Продаја у Европи почиње на прољеће по цијени од 199.900 еура.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана