Кинези имају нови СУВ - Oshan X5

Срна
Кинези имају нови СУВ - Oshan X5

Oshan X5 носи исту ознаку као познати BMW-ов СУВ, али нема никакве везе са баварском фабриком.

Кинези су познати по томе да радо усвајају неке добре и опробане идеје из свјетске аутомобилске индустрије, па често знају да направе модел који по нечему подсјећа на аутомобил неког од европских брендова.

Овог пута један произвођач из Кине је направио СУВ познате ознаке коју користи и BMW, а сполја, нарочито спреда, подсећа на Масератијев СУВ Леванте.

У питанју је модел Oshan X5, компаније Changan Ауто, који је имао премијеру у Кини у јулу, а у продајне салоне у тој землји ће стићи у новембру.

На дизајн сполјашнјости овог возила ретко ко ће имати неку замјерку - осим што личи на поменути Масерати - што му свакако није мана.

Унутрашњост је богато опремљена, са обилатом употребом коже и великим дигиталним екранима на инструмент табли и централној конзоли.

Car News China пише да ће се Oshan X5 продавати искључиво са 1.5-литарским турбо-бензинцем који производи 180 КС и 300 Нм.

Мотор је повезан са 7-брзинским аутоматизованим мењачем са дуплим квачилом, а снага се шаље на предње точкове.

Цијена за сада није саопштена, али очекује се да ће X5 коштати знатно мање од неког од европских премијум СУВ модела који су послужили дизајнерима као инспирација.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана