Kinezi imaju novi SUV - Oshan X5

Srna
Kinezi imaju novi SUV - Oshan X5

Oshan X5 nosi istu oznaku kao poznati BMW-ov SUV, ali nema nikakve veze sa bavarskom fabrikom.

Kinezi su poznati po tome da rado usvajaju neke dobre i oprobane ideje iz svjetske automobilske industrije, pa često znaju da naprave model koji po nečemu podsjeća na automobil nekog od evropskih brendova.

Ovog puta jedan proizvođač iz Kine je napravio SUV poznate oznake koju koristi i BMW, a spolja, naročito spreda, podseća na Maseratijev SUV Levante.

U pitanju je model Oshan X5, kompanije Changan Auto, koji je imao premijeru u Kini u julu, a u prodajne salone u toj zemlji će stići u novembru.

Na dizajn spoljašnjosti ovog vozila retko ko će imati neku zamjerku - osim što liči na pomenuti Maserati - što mu svakako nije mana.

Unutrašnjost je bogato opremljena, sa obilatom upotrebom kože i velikim digitalnim ekranima na instrument tabli i centralnoj konzoli.

Car News China piše da će se Oshan X5 prodavati isključivo sa 1.5-litarskim turbo-benzincem koji proizvodi 180 KS i 300 Nm.

Motor je povezan sa 7-brzinskim automatizovanim menjačem sa duplim kvačilom, a snaga se šalje na prednje točkove.

Cijena za sada nije saopštena, ali očekuje se da će X5 koštati znatno manje od nekog od evropskih premijum SUV modela koji su poslužili dizajnerima kao inspiracija.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana