Канађанин власник највеће колекције реплика аутомобила из франшизе "Fast and Furious"

Кликс
Канађанин власник највеће колекције реплика аутомобила из франшизе "Fast and Furious"

Хорхе Акоста из Едмонтона у Алберти у Канади власник је највеће колекције реплика аутомобила из популарне франшизе "Fast and Furious".

Од Тојоте Супре коју је возио покојни глумац Пол Вокер па до Ice Chargera којим је урпављао Вин Дизел, франшиза "Fast and Furious" садржи неке од најпознатијих аутомобила у историји. Због тога се појавио већи број реплика које су креирали фанови.

Међутим, Хорхе Акоста је посебан јер је власник највеће колекције реплика аутомобила из поменуте франшизе.

Све је почело прије три године када је креирао зелени Мицубиши Eclipse из првог филма "Fast and Furious" који је приказан 2001. године. Од тада се његова колекција повећала на 24 аутомобила, који су смјештени у гаражи у Едмонтону у Алберти.

Иако се то не свиђа његовој супрузи, Хорхе намјерава повећати своју колекцију на 35 аутомобила када заврши сваки на којем тренутно ради.

Он тврди да није намјеравао посједовати највећу колекцију аутомобила, али да их једноставно није могао престати куповати и модификовати. Његов хоби је прерастао у бизнис, јер је за пет година продао десет примјерака Тојоте Супре.

Тренутна колекција укључује зелени Мицубиши Ево из филма "2 Fast 2 Furious", а Хорхе посједује и Нисан Skyline R34 GT-R из истог филма.

Такође, ту је и реплика Ханове наранџасто-црне Мазде RX-7 из филма "Fast and Furious: Tokyo Drift".

Како би реплике биле што аутентичније, Хорхе је у контакту с техничким директором франшизе "Fast and Furious" Крејгом Либерманом и људима који посједују неке од оригиналних аутомобила. Недавно је комплетирао Субару Импрезу WRX STi инспирисану примјерком из филма "Furious 7", а сада ради на А90 Тоjоти GR Супри која ће се појавити у филму "Fast and Furious 9".

Такође, у процесу модификовања је и Хонда S2000 из филма "2 Fast 2 Furious" који је припадао Суки.

У франшизи су планирана још два филма, али и више спин-офа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана