Kanađanin vlasnik najveće kolekcije replika automobila iz franšize "Fast and Furious"

Kliks
Kanađanin vlasnik najveće kolekcije replika automobila iz franšize "Fast and Furious"

Horhe Akosta iz Edmontona u Alberti u Kanadi vlasnik je najveće kolekcije replika automobila iz popularne franšize "Fast and Furious".

Od Tojote Supre koju je vozio pokojni glumac Pol Voker pa do Ice Chargera kojim je urpavljao Vin Dizel, franšiza "Fast and Furious" sadrži neke od najpoznatijih automobila u istoriji. Zbog toga se pojavio veći broj replika koje su kreirali fanovi.

Međutim, Horhe Akosta je poseban jer je vlasnik najveće kolekcije replika automobila iz pomenute franšize.

Sve je počelo prije tri godine kada je kreirao zeleni Micubiši Eclipse iz prvog filma "Fast and Furious" koji je prikazan 2001. godine. Od tada se njegova kolekcija povećala na 24 automobila, koji su smješteni u garaži u Edmontonu u Alberti.

Iako se to ne sviđa njegovoj supruzi, Horhe namjerava povećati svoju kolekciju na 35 automobila kada završi svaki na kojem trenutno radi.

On tvrdi da nije namjeravao posjedovati najveću kolekciju automobila, ali da ih jednostavno nije mogao prestati kupovati i modifikovati. Njegov hobi je prerastao u biznis, jer je za pet godina prodao deset primjeraka Tojote Supre.

Trenutna kolekcija uključuje zeleni Micubiši Evo iz filma "2 Fast 2 Furious", a Horhe posjeduje i Nisan Skyline R34 GT-R iz istog filma.

Takođe, tu je i replika Hanove narandžasto-crne Mazde RX-7 iz filma "Fast and Furious: Tokyo Drift".

Kako bi replike bile što autentičnije, Horhe je u kontaktu s tehničkim direktorom franšize "Fast and Furious" Krejgom Libermanom i ljudima koji posjeduju neke od originalnih automobila. Nedavno je kompletirao Subaru Imprezu WRX STi inspirisanu primjerkom iz filma "Furious 7", a sada radi na A90 Tojoti GR Supri koja će se pojaviti u filmu "Fast and Furious 9".

Takođe, u procesu modifikovanja je i Honda S2000 iz filma "2 Fast 2 Furious" koji je pripadao Suki.

U franšizi su planirana još dva filma, ali i više spin-ofa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana