Kако се Голф ГТИ Клубспорт 45 снашао на Нурбургрингу

ГС
Foto: Илустрација

За пролазак кроз чувени "зелени пакао" јубиларном издању осме генерације Голфа ГТИ требало је нешто више од осам минута.

Волксваген је с посебним моделом Голф ГТИ Клубспорт 45 недавно обиљежио 45 година од представљања првог Голфа ГТИ (Гранд Тоуринг Инјецтион), а иза додатка Клубспорт 45 крије се Голф ГТИ чији дволитарски четвероцилиндарски турбобензински мотор развија 300 коњских снага. За пријенос снаге на предњу осовину задужен је аутоматски мјењач с два квачила (ДСГ).

У њемачком магазину Спорт Ауто одлучили су да најснажнији Голф ГТИ до сада суоче са чувеном њемачком стазом Нурбургринг Нордшлајфе, а њихов тестни возач Кристиан Гебхардт круг стазе "затворио" је за осам минута и 2,66 секунди.

С незнатно бољим временом од времена које је на Нурбургрингу остварио Голф ГТИ ТЦР седме генерације (08:04.92), осми јубиларни ГТИ на гумама Мишелин Пилот Спорт Цуп 2 знатно је каснио за Ренаулт Меганом РС Тропхy-Р с којим је исти возач кроз "зелени пакао" прошао за седам минута и 55.12 секунди.

Чекамо одговор Хонде чији ће се најављени нови Цивиц Тyпе Р засигурно окушати на Нурбургрингу у настојању да у Јапан врати титулу најбржег аутомобила с предњим погоном.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана