Хјундаи представио нови Tucson, сада и у комбинацији с хибридним погоном

Срна
Хјундаи представио нови Tucson, сада и у комбинацији с хибридним погоном

Хјундаијев најпродаванији СУВ стигао је до свог четвртог издања, а купци сада могу рачунати и на благи 48-волтни хибридни систем.

С каросеријским детаљима који подсјећају на Мерцедесов модел EQC ново четврто издање популарног Хјундаијевог СУВ-а дуже је и шире од истоименог претходника и први је модел јужнокорејске аутомобилске компаније чији изглед са собом доноси нови дизајнерски приступ који је понајвише видљив на облику кућишта предњих и задњих ЛЕД свјетала.

Купци ће моћи да бирају између 17, 18 и 19-инчних точкова, а и унутрашњост новог Tucsonа за чију је инспирацију (према ријечима главног дизајнера) послужио водопад упечатљиво демонстрира нову дизајнерску филозофију Хјундаија, а с најбољим пакетом опреме стиже 10,25-инчни централни дисплеј за управљање мултимедијалним системом.

Хјундаи ће Tucson нудити с познатим 1,6-литарским четвероцилиндарским турбобензинским мотором (150 КС) који ће се моћи комбиновати с ручним или аутоматским мјењачем и погоном преко предње или преко обје осовине, а у понуди остаје и 1,6-литарски турбодизелски мотор.

Највећа новост је увођење благог 48-волтног хибридног погона који ће се нудити уз оба спомента мотора, а од почетка наредне године у причу улази и „плуг ин" хибридна опција која ће у комбинацији нудити 230 КС. 

Да, увелико се спомиње и спортска верзија из Хјундаијевог Н одјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана