Hjundai predstavio novi Tucson, sada i u kombinaciji s hibridnim pogonom

Srna
Hjundai predstavio novi Tucson, sada i u kombinaciji s hibridnim pogonom

Hjundaijev najprodavaniji SUV stigao je do svog četvrtog izdanja, a kupci sada mogu računati i na blagi 48-voltni hibridni sistem.

S karoserijskim detaljima koji podsjećaju na Mercedesov model EQC novo četvrto izdanje popularnog Hjundaijevog SUV-a duže je i šire od istoimenog prethodnika i prvi je model južnokorejske automobilske kompanije čiji izgled sa sobom donosi novi dizajnerski pristup koji je ponajviše vidljiv na obliku kućišta prednjih i zadnjih LED svjetala.

Kupci će moći da biraju između 17, 18 i 19-inčnih točkova, a i unutrašnjost novog Tucsona za čiju je inspiraciju (prema riječima glavnog dizajnera) poslužio vodopad upečatljivo demonstrira novu dizajnersku filozofiju Hjundaija, a s najboljim paketom opreme stiže 10,25-inčni centralni displej za upravljanje multimedijalnim sistemom.

Hjundai će Tucson nuditi s poznatim 1,6-litarskim četverocilindarskim turbobenzinskim motorom (150 KS) koji će se moći kombinovati s ručnim ili automatskim mjenjačem i pogonom preko prednje ili preko obje osovine, a u ponudi ostaje i 1,6-litarski turbodizelski motor.

Najveća novost je uvođenje blagog 48-voltnog hibridnog pogona koji će se nuditi uz oba spomenta motora, a od početka naredne godine u priču ulazi i „plug in" hibridna opcija koja će u kombinaciji nuditi 230 KS. 

Da, uveliko se spominje i sportska verzija iz Hjundaijevog N odjela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana