Хјундаи демантује разлаз с Римкам групом

ГС
Foto: Илустрација

​Из корејске комапније је стигао деманти информације да прекидају партнерство са хрватском Римак групом, започето прије три године.

Корејска групација Хјундаи/Киа остаје у партнерству са Римак групом упркос спекулацијама које је објавио Automotive News(а пренијели бројни медији) о раскиду сарадње са хрватском компанијом, на основу информација из анонимних извора.

"Хјундаи и Киа задржавају улагања у Римак групу и могу да потврде да је неколико партнерстава на високом нивоу тренутно у току. Обје стране препознају вриједност овог стратешког партнерства и наставиће да раде заједно у будућности", наводи се у саопштењу Хјундаи групе.

Сличан деманти је у четвртак на свом Фејзбук профилу објавио и сам Мате Римак.

Угледни Аutomotive News је прије неколико дана објавио да Хјундаи и Киа напуштају партнерство са Римкем након што је, према овим информацијама, дошло до сарадње Римка и Поршеа, што је резултирало значајним повећањем удјела њемачког култног произвођача.

Удио у Римак групи је порастао на 24 одсто, што је укључивало и преузимање Бугатија од стране Римка, па је настала нова компанија Бугати Римак, преноси Б92

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана