Hjundai demantuje razlaz s Rimkam grupom

GS
Foto: Ilustracija

​Iz korejske komapnije je stigao demanti informacije da prekidaju partnerstvo sa hrvatskom Rimak grupom, započeto prije tri godine.

Korejska grupacija Hjundai/Kia ostaje u partnerstvu sa Rimak grupom uprkos spekulacijama koje je objavio Automotive News(a prenijeli brojni mediji) o raskidu saradnje sa hrvatskom kompanijom, na osnovu informacija iz anonimnih izvora.

"Hjundai i Kia zadržavaju ulaganja u Rimak grupu i mogu da potvrde da je nekoliko partnerstava na visokom nivou trenutno u toku. Obje strane prepoznaju vrijednost ovog strateškog partnerstva i nastaviće da rade zajedno u budućnosti", navodi se u saopštenju Hjundai grupe.

Sličan demanti je u četvrtak na svom Fejzbuk profilu objavio i sam Mate Rimak.

Ugledni Automotive News je prije nekoliko dana objavio da Hjundai i Kia napuštaju partnerstvo sa Rimkem nakon što je, prema ovim informacijama, došlo do saradnje Rimka i Poršea, što je rezultiralo značajnim povećanjem udjela njemačkog kultnog proizvođača.

Udio u Rimak grupi je porastao na 24 odsto, što je uključivalo i preuzimanje Bugatija od strane Rimka, pa je nastala nova kompanija Bugati Rimak, prenosi B92

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana