Фолксваген не одустаје: Електрични аутомобил ИД.3 лансира у августу

Срна
Фолксваген не одустаје: Електрични аутомобил ИД.3 лансира у августу

ЛОНДОН - Фолксваген и даље планира да у августу крене са испоруком свог електричног аутомобил ИД.3 за масовно тржиште, и не намјерава да смањи број радних места уколико се продужи обустава производње у његовим фабрикама изван Кине, узрокована епидемијом вируса корона, пише Фајненшел Тајмс.

Највећег свјетског произвођача аутомобила, који се суочава са фиксним трошковима већим од две милијарде евра недељно јер његови погони у Европи не раде, обавезују строги европски прописи о емисији гасова и могао би да се суочи с великим новчаним казнама ако не прода довољно возила на батерије 2020.године.

“Боримо се да испоштујемо тај датум”, рекао је Франк Витер, главни финансијски директор компаније, али је признао да су ВЊ-у “помало везане руке” због затварања погона у граду Цвикау, где се прави модел ИД.3, и због кашњења у развоју софтвера.

Витер је додао да се ВВ, који је затворио своје европске фабрике најмање до 9. априла, нада да ће поново покренути производњу знатно пре љета.

“Не сматрамо да је затварање до јуна наш вјероватнији сценарио. Ипак, законски оквир и спремност купаца да поново разматрају куповину аутомобила биће кључни фактори”, закључио је Витер.

Процењује се да ће глобална аутомобилска индустрија 2020.године претрпјети већи пад него за вријеме финансијске кризе, са око 10 милиона мање продатих возила, према подацима ИХС Маркита.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана