Фиат представио Tipo Cross, освјежени хeчбек и караван

ГС
Фиат представио Tipo Cross, освјежени хeчбек и караван

Италијанска компанија Фиат представила је модел Tipo Cross.

Нова верзија Типа је за 70 мм виша од стандардне, а добила је и заштиту подвозја по узору на СУВ-ове. Кровни носачи су присутни, а Tipo Cross има и веће гуме. Из Фиата су рекли да захваљујући промјенама дизајна аутомобил има још робуснији изглед. Поменуте веће гуме и калибрирани овјес базиран на оном који користи 500X kросовер доприносе клиренсу који износи 40 мм.

Одлука за производњу модела Tipo Cross услиједила је након успјеха Панде Cross, а управо овај модел је помогао Панди да привуче нове, млађе купце.

Фиат је освјежио и дизајн хeчбека те каравана, а сва три модела имају нову предњу решетку која садржи исписано име компаније умјесто традиционалног логотипа. Нови логотип је први пут виђен на концепту Ћентовенти на Сајму аутомобила у Женеви 2019. године.

Изглед комплетног предњег дијела је промијењен и захваљујући новим браницима и свјетлима, а ЛЕД технологија је стандардна. У понуди су 16 и 17-инчне фелге.

Типо је добио и нови 7,0-инчни дигитални инструмент кластер умјесто аналогног, а ту је и 10,25-инчни екран инфотејнмент система који је осјетљив на додир. Садржи Фиатов најновији Uconnect5 систем који је дебитовао у електричном моделу 500.

Такође, Типо ће бити доступан с низом бензинских и дизелских мотора, а очекује се и благи хибридни погон који имају Панда те модел 500. Састоји се од 1,0-литарског бензинског и 12В електричног мотора.

У Европи ће Tipo Cross бити понуђен с два пакета опреме, док ће купци осталих модела моћи бирати између три пакета.

Цијене засад нису познате. 
 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана