Dacia спрема нови Sandero за 2020, како ће изгледати?

Agencije
Dacia спрема нови Sandero за 2020, како ће изгледати?

Трећа генерација Sandera требало би да буде представљена на ауто-салону у Паризу, у октобру.

Компанија Renault преузела је руковођење румунским брендом Dacia прије двије деценије, а вријеме је показало да је ова одлука била пун погодак. Французи су унаприједили возила која су израђивале наше комшије и инаугурисали Dacia-у као приступачну аутомобилску марку која из године у годину биљежи раст продаје у Европи.

Међу најпопуларнијим моделима са значком румунског произвођача је Sandero, чије је друга генерација при крају производног вијека. Први Sandero је дебитовао 2007, да би насљедник стигао пет година касније и, уз мањи редизајн, продаје се већ седам година. Трећа генерација долази 2020. године и представљаће даљи напредак у конструкцији и дизајну овог возила.

Очекује се да ће сљедећи Sandero бити базиран на Renault-овој CMF-B механичкој платформи, коју користи и нови Clio. На Интернету су се већ појавиле и фотографије "камуфлираног" претподукцијског тест возила, а сајт Мотор1.цом покушао је на основу тога да претпостави како ће изгледати Sandero за 2020. Незванични рендер можете погледати на њиховој Фејсбук страници.

Sandero ће слиједити актуелни дизајнерску линију Дациа возила и неће бити стилски углађен као његов скупљи "рођак" Renault Clio, али ће користити неке од погонских јединица француског поткомпактног хечбека.

Више детаља о новом Sandero очекује се у наредним мјесецима, а спекулише се да ће свјетска премијера овог модела, као и новог Logana бити одржана на сајму аутомобила у Паризу 2020.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана