"Cupra Tavascan" - електрични купе-кросовер са 306 КС

Агенције
"Cupra Tavascan" - електрични купе-кросовер са 306 КС

Послије неколико тизера, шпански произвођач је објавио фотографије и техничке детаље високоперформансног концепта на струју.

"Cupra Tavascan" ЕВ концепт користи МЕБ механичку платформу VW групе која је намијењена електричним аутомобилима, а добија погон од три електромотора укупне комбиноване снаге 306 КС (225 kW).

Два електрична агрегата покрећу предње а трећи задње точкове возила, које из стања мировања до стотке стиже за само 6,5 секунди. Електрична енергија се складишти у литијум-јонским батеријама капацитета 77 kWh, које се налазе у поду концепта, а произвођач тврди да је максимални радијус кретања аутомобила 450 км, према WLTP мјерном циклусу.

"Cupra Tavascan" има агресиван и помало футуристички дизајн, што је уобичајено за концептна возила.

Постављен је на велике, 22-инчне алуминијумске фелге, а кваке се увлаче у спољне панеле врата, док су спољни ретровизори мањи него на продукцијским моделима, што све заједно чини да аутомобил изгледа елегантније и атрактивније.

Посебно атрактивно дјелују ЛЕД свјетла, како она напријед тако и задња, која су међусобно повезана танком ЛЕД траком.

Унутрашњост је пројектована за четири одрасле особе, а умјесто класичне задње клупе постављена су два одвојена сједишта, попут возачевог и сувозачевог. Кокпит је у складу са важећим трендовима потпуно дигитализован и састоји се од два велика екрана - инструмент-табле (дијагонале 12,3 инча) и мултимедије (13 инча).

Као што то налаже вишедеценијска традиција "сеата" и овај концепт је добио име по једном шпанском географском појму - селу Tavascan смјештеном у близини границе са Француском. "Cupra Tavascan" ЕВ концепт имаће свјетску премијеру наредне седмице, на Сајму аутомобила у Франкфурту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана