Citroen представио специјални C1 JCC+

ГС
Citroen представио специјални C1 JCC+

Citroen је представио специјалну верзију хатцхбацка Ц1 креирану у сарадњи с француским дизајнером Жан Карлом де Кастелбајаком.

 

 

Специјална верзија носи ознаку JCC+, а доноси бројне детаље по којим се разликују од других модела из понуде градских аутомобила француске компаније.

Након модела C3 JCC+ из 2018. године, нови аутомобил је базиран на најбољој Флаир опреми, али уз доста додатака и визуелних промјена. То значи да је аутоматски клима уређај стандардан, као и аутоматска свјетла.

Остало је углавном познато из Флаир опреме. Аутомобил има електричне бочне ретровизоре, 7-инчни екран осјетљив на додир и стражњу камеру, као и затамњене прозоре и хромиране унутрашње ручке на вратима.

Такођер, присутне су промјене дизајна екстеријера и унутрашњости, а црвена, плава и жута боја представљају страст, наду блиставост.

Црвена боја се налази на ретровизорима, плава у централним дијеловима наплатака, а жувта краси стуб стражњих прозора. Све боје се појављују у ЈЦЦ+ логотипима који се налазе испод ретровизора и на стражњем дијелу аутомобила. Контраст прави црна боја крова и затамњено стражње стакло. Аутомобил је стандардно лакиран у Сцарлет црвену боју, али је могуће одабрати и Липизан бијелу, Галиjум сиву, kарлините сиву и kалдера црну боју.

Унутра се налазе црни сјајни детаљи попут оквира екрана и ручице мјењача, а арматурном плочом доминира црвени панел. Бијели детаљи су око вентилацијских отвора, а сједишта су пресвучена плавом тканином. Патоснице су црне боје са жутим концем.

Испод хаубе се налази 1,0-литарски троцилиндрични бензински мотор ВТи 72 који развија 71 КС те је упарен с мануелним мјењачем. За убрзање од 0 до 100 км/х је потребно 14 секунди, максимална брзина износи 160 km/h, а емисија Cо2 110 г/км.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана