Citroen predstavio specijalni C1 JCC+

GS
Citroen predstavio specijalni C1 JCC+

Citroen je predstavio specijalnu verziju hatchbacka C1 kreiranu u saradnji s francuskim dizajnerom Žan Karlom de Kastelbajakom.

 

 

Specijalna verzija nosi oznaku JCC+, a donosi brojne detalje po kojim se razlikuju od drugih modela iz ponude gradskih automobila francuske kompanije.

Nakon modela C3 JCC+ iz 2018. godine, novi automobil je baziran na najboljoj Flair opremi, ali uz dosta dodataka i vizuelnih promjena. To znači da je automatski klima uređaj standardan, kao i automatska svjetla.

Ostalo je uglavnom poznato iz Flair opreme. Automobil ima električne bočne retrovizore, 7-inčni ekran osjetljiv na dodir i stražnju kameru, kao i zatamnjene prozore i hromirane unutrašnje ručke na vratima.

Također, prisutne su promjene dizajna eksterijera i unutrašnjosti, a crvena, plava i žuta boja predstavljaju strast, nadu blistavost.

Crvena boja se nalazi na retrovizorima, plava u centralnim dijelovima naplataka, a žuvta krasi stub stražnjih prozora. Sve boje se pojavljuju u JCC+ logotipima koji se nalaze ispod retrovizora i na stražnjem dijelu automobila. Kontrast pravi crna boja krova i zatamnjeno stražnje staklo. Automobil je standardno lakiran u Scarlet crvenu boju, ali je moguće odabrati i Lipizan bijelu, Galijum sivu, karlinite sivu i kaldera crnu boju.

Unutra se nalaze crni sjajni detalji poput okvira ekrana i ručice mjenjača, a armaturnom pločom dominira crveni panel. Bijeli detalji su oko ventilacijskih otvora, a sjedišta su presvučena plavom tkaninom. Patosnice su crne boje sa žutim koncem.

Ispod haube se nalazi 1,0-litarski trocilindrični benzinski motor VTi 72 koji razvija 71 KS te je uparen s manuelnim mjenjačem. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h je potrebno 14 sekundi, maksimalna brzina iznosi 160 km/h, a emisija Co2 110 g/km.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana