Бугати показао изузетне Диво хипераутомобиле

ГС
Бугати показао изузетне Диво хипераутомобиле

Бугати је модел Диво представио 2018. године, а сада је открио изглед првих примјерака спремних за испоруку купцима.

Из Бугатија су истакли да први произведени модели означавају крај изазовног развоја који је трајао двије године, а чији су резултати запањујући. 

За француску компанију Диво није само још један хипераутомобил, него сигнализира нешто ново.

"С Дивом почиње нова ера у Бугатију, ера модерне производње", изјавио је предсједник компаније Стивен Винкелман. Он је рекао да је Диво "ремек-дјело производње аутомобила".

Ова нова ера омогућава Бугатију да промијени и прилагоди технологију аутомобила, што је и учињено када је Широн претворен у Диво. Ограничавање максималне брзине модела Диво на 380 км/х дало је Бугатију слободу у развоју.

Винкелман је рекао да је Диво "визуелно и технолошки неовисан модел", те да га "требате само погледати како бисте то уочили".

Профил је елегантнији и изгледа више спортски од Широн. Напријед отвори на предњем поклопцу смањују површину возила и побољшавају проток зрака, док нови спојлер ствара више даунфорса Такође, помаже у усмјеравању више зрака у предње усиснике, док истовремено помаже у хлађењу кочница.

Назад су уникатна свјетла 3Д дизајна с 44 лампице које се одлично слажу са уским ЛЕД свјетлима напријед. НАЦА проводник зрака на крову осигурава додатни зрак за 8,0-литарски Њ16 мотор који развија 1.500 КС.

Бугати планира произвести свега 40 примјерака модела Диво, а сваки од њих кошта најмање 5 милиона еура. 

Као што се могло и очекивати, сви су унапријед распродани, преноси Klix.ba.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана