Бентли почео производити Flying Spur који покреће V8 мотор

ГС
Бентли почео производити Flying Spur који покреће V8 мотор

У британској аутомобилској компанији под окриљем Фолксвагена кажу да ће се лакша "летећа мамуза" коју покреће 4-литарски V8 мотор више свидјети власницима који преферирају да буду на возачком сједишту.

Бентли је трећу генерацију модела Flying Spur представио ове године, а у британској аутомобилској компанији у међувремену су проширили понуду погонских опција, па се "летећа мамуза" поред 6-литарског битурбо V12 мотора који развија 635 КС сада нуди и у комбинацији с нешто слабијом 4-литарском битурбо V8 опцијом.

Мања радна запремина и мање цилиндара имају позитиван ефекат на масу Бентлијеве 5,3-метарске ултралуксузне лимузине која је у односу на W12 опцију "смршала" 107 килограма, што дефинитивно иде у прилог управљивости (боље избалансираног) Flying Spurа чији 4-литарски В8 мотор уз асистенцију два турбопуњача развија 550 КС и располаже са 770 Нм највећег обртног момента. За дистрибуцију на обје осовине задужен је 8-степени аутоматски мјењач.

Flying Spur V8 у односу на верзију V12 приликом убрзања од 0 до 100 км/х касни само 0,3 секунде и умјесто 333 развија "само" 318 км/х. Смањењу потрошње горива и емисије издувних гасова помаже аутоматска деактивација четири цилиндра у ситуацијама у којима возачу треба тек четвртина расположивог обртног момента, преноси Klix.ba.

Процес производње за сваки примјерак траје нешто више од 100 сати, а у Crew-у за Flying Spur V8 без опционих додатака заузврат траже нешто мање од 170.000 еура.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана