Ауди потврдио – 50 срећника ће моћи да купи спектакуларни ПБ18 Е-Трон VIDEO

Агенције
Ауди потврдио – 50 срећника ће моћи да купи спектакуларни ПБ18 Е-Трон VIDEO

Директор Аудија Брем Шот потврдио је да је њемачка компанија дала зелено свијетло за серијску производњу Ауди ПБ18 Е-Трон супераутомобила.

Овај потпуно електрични супераутомобил ће се појавити у наредних годину до двије, али ће производња бити ограничена на само 50 јединица.

Нема званичних детаља о спецификацијама, али је познато да је концепт ПБ-18 имао три електромотора са укупно 680 КС и 830 Нм обртног момента, а ту је и опција са 775 КС.

Концепт наводно убрзава из мјеста до 100 km/h за око двије секунде, па се потенцијални купци сигурно надају да ће и продукцијска верзија имати сличне перформансе.

Што се тиче аутономије, Ауди обећава солидну издржљивост батерије капацитета 95 kWh, а која би требало да омогући домет ПБ-18 од 500 км између два пуњења 800-волтним системом који омогућава максимално пуњење за свега 15 минута.

Карактеристична одлика овог аутомобила је да попут McLarenа Ф1 има волан позициониран у средини, али за разлику од McLarenа власник Аудија ПБ-18 Е-Трон ће по својој вољи и жељи моћи да га помjера лијево или десно.

Међутим, нема гаранција да ће ова опција бити доступна и у продукцијској верзији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана