Ауди ће уз електрични e-tron GT паралелно представити и још снажнију верзију GT RS

ГС
Ауди ће уз електрични e-tron GT паралелно представити и још снажнију верзију GT RS

Продукцијска издања Аудијевог одговора на електропокретан Порше Тајкан публици ће се представити наредне године.

Пандемија короне пролонгирала је представљање продукцијске верзије Аудијевог елекропокретаног модела e-tron GT чије је концептно издање премијерно откривено 2018. године, али према посљедњим информацијама из Инголштада Аудијев одговор на Поршеов електрични модел Тајкан биће у понуди наредне године.

Ауди планира паралелно представити продукцијски e-tron GT и његову снажнију изведеницу GT RS, а није тајна да су оба електропокретана Аудија заснована управо на Ј1 платформи Тајкана с којим увелико дијеле и пропорције.

Ако продукцијски GT RS, иза чијег развоја стоји одјел Ауди Спорт, задржи спецификацију концептног издања купци ће моћи рачунати на два електромотора (један на предњој, други на задњој осовини) који комбиновано производе скоро 600 КС, што је довољно за убрзање од 0 до 100 км/х за 3,5 секунди и електронски ограничених 240 км/х. Истовремено, верзија GT RS требала би бити одговор на најснажнији Тајкан Турбо С који, подсјећамо, возачу на располагање ставља нешто више од 760 КС.

Широк и низак, GT RS ће својим мјерама попунити простор између Аудијевих модела А5 Sportback и А7 Sportbackк. Батерије чији капацитет износи 90 кHw требале би му осигурати најмање 400 километара аутономије, а систем пуњења (800V) осигураће 80 посто капацитета батерија за само 20 минута.

У Аудију кажу да ће коначан изглед каросерије и унутрашњости незнатно одступати од прототипа који је представљен на фотографијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана