Акценат сајма аутомобила у Београду на "еко" возилима

Tanjug
Foto: Profimedia

БЕОГРАД- Увозници и продавци аутомобила и данас су, дан приje отварања београдског салона аутомобила "DDOR BG ECO CAR SHOW 07", одржали прес конференције на којима су представили најновију понуду.

Од 12. до 15. маја под куполом Хале 1 Београдског сајма представиће се 28 аутомобилских марки, са педесетак премијера, од којих је највећи број електричних и хибридних возила.

Организатори сајма истичу да је ово прва оваква манифестација у Европи одржана након пандемије.

"Ово заиста јесте подвиг, јер до пре само три месеца овакав пројекат је био немогућа мисија. Међутим, ми смо крајем прошле године променили концепт манифестације. До сада су сјамови имали јак комерцијални ефекат, било је доста продаје аутомобила, а ове године то неће бити случај. Додали смо префикс "еко" јер су тема еколошки напредна возила", рекао је пројект менаџер Београдског сајма Зоран Лупшић.

Нагласио је да домаћа публика има прилике да види електричне и хибридне моделе чија продаја још увек није почела, па је сајам јединствена прилика да се посjетиоци упознају с њима.

Лупшић је навео да је организација сајма успjeла захваљујући подршци Асоцијације увозника возила и диjелова.

"Имамо и један нови бренд, то је чувени британски МГ који је у кинеском власништву и који производи и представља искључиво електричне аутомобиле", најавио је Лупшић.

Паралелно са "DDOR BG ECO CAR SHOW 07", у Хали 4 одржава се и 14. салон мотоцикала, квадова и сличних возила "Мотопасхион".

Љубитељи старих возила ће у Хали 3 моћи да виде изложбу олдтајмера, а у околним мањим халама представиће се произвођачи диjелова и опреме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана