Животне лекције легендарног нападача Карлоса Тевеза: Обичан човјек не може без плате

Г.С.
Животне лекције легендарног нападача Карлоса Тевеза: Обичан човјек не може без плате

БУЕНОС АЈРЕС - Легендарни аргентински нападач Карлос Тевез покушава на све могуће начине да покрене најбогатије компаније, донаторе и спортисте да испрате његов примјер и помогну сународницима у најтежим временима.

Он је понудио сваку врсту помоћи породицама на које је пандемија вируса корона највише утицала, а спреман је да, поред новчаних средстава, људима обезбиједи и мјесто за живот, оброке... Осим тога, подијелио је животне лекције онима којима је цијела ова ситуација послужила да гледају само себе и своју корист. Данима се већ спекулише колико ће клубови срезати плате врхунским играчима, који у највећем броју случајева зарађују милионе евра годишње, што је нагнало Тевеза да каже велику истину.

- Не гледајте нас спортисте, ми нећемо умријети од глади. Фудбалери могу комотно да живе шест мјесеци, годину дана, па чак и дуже, а да не наплате ни цент од својих клубова. Нама је лако, јер знамо да нам код куће дјеца нису гладна - рекао је популарни Апач.

Можда и због чињенице да зна како изгледа живот у скромним условима, покренуо је акцију помоћи онима којима је она заиста потребна.

- Хајде да сви заједно помогнемо онима који од куће одлазе у шест сати ујутро и враћају се тек увече око седам и раде све вријеме како би прехранили породице. Умјесто да размишљају о томе када ће почети тренинзи, клубови би требало да нађу начин да помогну људима. На примјер, да отворе кухињу за оне који немају шта да једу - казао је нападач Бока јуниорса.

Он поручује да ће урадити све како би помогао онима у невољи.

- Срећним ме чини кад могу неком да помогнем, јер вјерујем да то људима даје додатну снагу. Ово је моменат када сви дајемо примјер свијету. Могу да сједим код куће и правим видео-клипове, али прави примјер ћеш дати када направиш нешто добро за другог. Стављам себе на располагање влади Аргентине за сваку врсту помоћи. Не волим да се хвалим тим стварима и причам превише, желим да радим и помажем, а не да правим видео-клипове од тога. Све што радим је од срца, зато од сада желим да радим у тишини. Надам се да ће и мој клуб реаговати, да помогнемо бар тако што ћемо изнијети храну на сто онима који немају - закључио је Тевез.

Крај каријере?

Како са Боком има уговор до краја ове сезоне, која је прекинута и не зна се хоће ли и када бити настављена, лако је могуће да је Тевез одиграо посљедњу званичну утакмицу у каријери.

- Имам уговор до јуна, а чини се да фудбала неће бити бар до августа. Можда је ово крај - поручио је 36-годишњи Тевез, који је недавно поготком донио титулу Боки.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана