“Зашто воле да мрзе Новака Ђоковића?”

Г.С.
“Зашто воле да мрзе Новака Ђоковића?”

Први тенисер свијета Новак Ђоковић у фокусу је комплетног тениског свијета пред старт нове сезоне.

У тренутку док се многи тенисери жале на строге услове пред Аустралијан опен, а управо је Новак подигао глас, па потом објаснио своје ријечи и линч одређеног дијела медија, објављен је текст у аустралијском листу Хералд Сан који је привукао пажњу.

Новинар тог листа Марк Мекгован је написао текст под насловом “Будала или шампион: Зашто волимо да мрзимо Новака Ђоковића”, алудирајући на ово послије ријечи Ника Кирјоса.

Дијелове тог текста ћемо пренијети:

“Зликовац или несхваћен? Не постоји између када говоримо о првом тенисеру свијета Новаку Ђоковићу, након што је рекао да су његови 'злогласни' захтјеви за Аустралијан опен погрешно протумачени. Ђоковић је једноставно покушавао да помогне онима који су гори од њега. За Ника Кирјоса он је 'играчка' (игра ријечи tool/fool – будала прим. аут)”, почиње текст Мекгована.

Додаје се да су непоспорни тениски квалитети српске звијезде и многи мисле да ће надмашити Рафаела Надала и Роџера Федерера по броју Гренд слем титула (20-17), али му и то уједно прави проблем, сматра Мекгован.

Поређење са Федерером и Надалом никада му није ишло у корист, иако су се међусобно уздизали до висини. То не значи да Новак није превише популаран”.

Подсјећа се да је Федерер чак 18. пута изабран за омиљен играча на АТП туру, а да је Новак погрешио приликом дисквалификације са УС опена када је нехотице погодио лоптом у врат линијског судију.

“Федерер је као јуниор био познат по нерзвозним испадима, али Надал и он немају мрљу, као што је има Новак. Ђоковић често улази у расправу са судијама, па се памте ријечи Думусои 'Прославили сте се у овом мечу. Одличан посао'. На то му нису била наклоњена дешавања са Адрија тура”.

Текст се заључује констатацијом да се о спортским подвизима Новака не може расправљати.

“Он је тениски титан, појединац, вођа, али не за све”, завршио је Мекгован, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана