У Наполију спремни за велику битку против Барселоне: Замка за Месија

Дејан Марић
У Наполију спремни за велику битку против Барселоне: Замка за Месија

НАПУЉ - Два спектакла доноси нам вечерашњи програм Лиге шампиона. На “Сан Паолу” копља ће укрстити Наполи и Барселона, а на “Стемфорд Бриџу” свједочићемо окршају Челзија и Бајерна. Обје утакмице почињу у 21 час.

Лионелу Месију тако ће бити испуњена дугогодишња жеља. Један од најбољих фудбалера у историји ове игре никада није наступио у Напуљу. Како је сам признао, о стадиону, клубу, навијачима је чуо много лијепих ствари и зато једва чека да одмјери снаге са “плавима”.

Наполитанци ће, без сумње, учинити све да му приреде паклен дочек. Јасно је да је Лео главна пријетња и да ће од његовог (не)заустављања зависити епилог битке. Уосталом, Луис Суарез и Усман Дембеле су ван строја, док Мартин Брајтвајт нема право наступа. Тако ће Меси бити практично једина ударна игла Каталонаца, што њему нимало не смета. Шта више, протеклог викенда је са четири гола готово сам поразио Еибар и у великом стилу најавио поход на “чизму”.

Тамо ће га чекати једно добро познато име Костас Манолас. Грчки дефанзивац ће покушати да понови нешто што је учинио прије двије сезоне у дресу Роме. “Вучица” је тада пред својим навијачима надокнадила 1:4 против Барсе из првог окршаја. Управо је Манолас постигао одлучујући гол за 3:0 и тако шокирао фаворита.

- Била је то сјајна ноћ за мене. Али, то је прошлост. Надам се да вечерас можемо направити нешто слично - изјавио је Грк.

Како каже, пред њим и саиграчима је тежак задатак против одличног ривала. Упркос томе, оптимиста је.

- Када играте против најбољих, нормално је да сте забринути. Међутим, и Лео је људско биће. Нико није незаустављив - закључио је Манолас.

Поменута елиминација Барсе била је једнако шокантна као и прошлогодишња, када је Ливерпул на “Енфилду” славио са 4:0. Меси је свјестан шта он и саиграчи морају да поправе да би избјегли нови шамар.

- Морамо бити стабилни, поуздани и не смијемо правити глупе грешке као против Роме и Ливерпула. Ово је Лига шампиона. Сваки детаљ је битан - јасан је Аргентинац.

Узбуђење неће изостати ни у Лондону. Бајерн је, чини се, ухватио шампионски ритам и на Острво стиже са ореолом фаворита. “Плавци”, с друге стране, играју по принципу топло-хладно, али ће им посљедњи тријумф у градском дербију против Тотенхема засигурно бити вјетар у леђа пред велику битку.

 

Контрола

 

Експедиција Барселоне синоћ је требало да допутује у Напуљ, гдје је морала да прође ригорозну аеродромску контролу. Иако на југу Италије нема епидемије вируса корона, власти су опрезне па тако све особе које допутују из иностранства морају да прођу медицински преглед. Инструкције су да у случају да било ко има повишену температуру, смјеста буде пребачен у болницу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана