Савић: Одлазим ако изостане подршка

Д.Д.
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА – Директор Женског рукометног клуба Борац Дарко Савић најавио је свој одлазак на крају сезоне ако изостане најављена подршка Градске Управе и Министарства породице, омладине и спорта.

Борац почиње такмичење у плеј-офу првенства  БиХ, гдје се бори за титулу а кап која је прелила чашу незадовољства је неисплаћивање обећаних средстава од стране Градске управе.

- Дошли смо у тешку ситуацију и буквално преживљавамо. Обећани новац нам није исплаћен , тако да не знам шта ћемо и како ћемо. Трудим се, улажем свој новац како би овај клуб постојао и окупљао дјевојке, али сам не могу. Ако се овако настави на крају сезоне ћу вратити кључеве Градској управи и министарству па нек клуб дају неком свом љубимцу и подобном. Створили смо угледан клуб, окупили бројну дјецу а жалосно је што немамо подршку и преживљавамо дан за дана. Не интересују ме ни позиција ни опозиција, можда као спортисти нисмо велико гласачко тијело па нисмо интересантни за сликање, али ако овако наставе уништиће клуб који се стварао годинама. Не желим да стварам дугове и да лажем играчице. Нисам такав и нећу на то пристати – рекао је Савић.

Рукометашице Борца ће у првом колу плеј-ода дочекати Кривају коју су недавно побиједиле. Екипа ће наступити без Лане Лончар која је повријеђена. 

Лара Бијелић је иначе добитница признања града за младе спортисте.

- Мени је част што сам изабрана за најбоље младе спортисте и што се наш рад и труд вреднује тако да ће бити мотив за додатни рад. Што се тиче лиге ту су све квалитетне екипе имамо четири утакмице пред нама и покушаћемо да остваримо максималан учинак. Добили смо Кривају у прошлом дуелу али нема опуштања, Максимално ћемо да уђемо у меч - рекла је Бијелићева.

Милана Раилић истиче да је ово круна сезоне.

- Слиједе нам  веома тешке утакмице против квалитетних ривала. Даћемо задњи атом снаге да остваримо што боље резултате и жељно исчекујемо нареедне дуеле. Сконцентрисане смо прво на Кривају гдје желимо да остваримо тријумф и тако останемо у борби за титулу – поручила је Милана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана