Savić: Odlazim ako izostane podrška

D.D.
Foto: G.S.

BANjALUKA – Direktor Ženskog rukometnog kluba Borac Darko Savić najavio je svoj odlazak na kraju sezone ako izostane najavljena podrška Gradske Uprave i Ministarstva porodice, omladine i sporta.

Borac počinje takmičenje u plej-ofu prvenstva  BiH, gdje se bori za titulu a kap koja je prelila čašu nezadovoljstva je neisplaćivanje obećanih sredstava od strane Gradske uprave.

- Došli smo u tešku situaciju i bukvalno preživljavamo. Obećani novac nam nije isplaćen , tako da ne znam šta ćemo i kako ćemo. Trudim se, ulažem svoj novac kako bi ovaj klub postojao i okupljao djevojke, ali sam ne mogu. Ako se ovako nastavi na kraju sezone ću vratiti ključeve Gradskoj upravi i ministarstvu pa nek klub daju nekom svom ljubimcu i podobnom. Stvorili smo ugledan klub, okupili brojnu djecu a žalosno je što nemamo podršku i preživljavamo dan za dana. Ne interesuju me ni pozicija ni opozicija, možda kao sportisti nismo veliko glasačko tijelo pa nismo interesantni za slikanje, ali ako ovako nastave uništiće klub koji se stvarao godinama. Ne želim da stvaram dugove i da lažem igračice. Nisam takav i neću na to pristati – rekao je Savić.

Rukometašice Borca će u prvom kolu plej-oda dočekati Krivaju koju su nedavno pobijedile. Ekipa će nastupiti bez Lane Lončar koja je povrijeđena. 

Lara Bijelić je inače dobitnica priznanja grada za mlade sportiste.

- Meni je čast što sam izabrana za najbolje mlade sportiste i što se naš rad i trud vrednuje tako da će biti motiv za dodatni rad. Što se tiče lige tu su sve kvalitetne ekipe imamo četiri utakmice pred nama i pokušaćemo da ostvarimo maksimalan učinak. Dobili smo Krivaju u prošlom duelu ali nema opuštanja, Maksimalno ćemo da uđemo u meč - rekla je Bijelićeva.

Milana Railić ističe da je ovo kruna sezone.

- Slijede nam  veoma teške utakmice protiv kvalitetnih rivala. Daćemo zadnji atom snage da ostvarimo što bolje rezultate i željno isčekujemo nareedne duele. Skoncentrisane smo prvo na Krivaju gdje želimo da ostvarimo trijumf i tako ostanemo u borbi za titulu – poručila je Milana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana