Бањалука домаћин Европског првенствa

Глас Српске
Foto: Курир.рс

БЕОГРАД – Сјајне вијести долазе с Европског првенства у боксу које се одржава у Београду.

Наиме борд Европске боксерске федерације одлучио је да Бањалука буде домаћин Европског првенства за кадете.

Ово такмичење биће  одржано у августа а Бањалука ће још једном бити у прилици да покаже да је добар домаћин и  град који је прославио „племениту вјештину“.

Боксерски клуб Славија  је урадио много  у протеклим мјесецима да врати овај спорт у врх интересовања а организацијом Европског првенства желе да дају додатни замах. Далибор Петковић, предсједник БК Славије не крије задовољство одлуком челних људи европског бокса.

"За нас је ово велика вијест и желим да се захвалим Европској боксерској федерацији која нам је указала част да будемо домаћини Европског првенства. Захвалност дугујемо и Ненаду Боровчанину, предсједнику Боксерског савеза Србије који је био уз нас од првог тренутка када се указала могућност да добијемо организацију Европског првенства.", рекао је Петковић.

У Бањалуку стижу боксерске репрезентације из читаве Европе.

"Предстоји нам пуно посла, али сам увјерен да ћемо беспријекорно организовати Европско првенство. Очекујемо долазак више од 500 спортиста у Бањалуку и значај организације једног оваквог спортског догађаја је вишеструк, а уједно је и још један доказ да се бокс у Бањалуци враћа на оне старе стазе славе. Настављамо са још јачим радом." рекао је Петковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана