Banjaluka domaćin Evropskog prvenstva

Glas Srpske
Foto: Kurir.rs

BEOGRAD – Sjajne vijesti dolaze s Evropskog prvenstva u boksu koje se održava u Beogradu.

Naime bord Evropske bokserske federacije odlučio je da Banjaluka bude domaćin Evropskog prvenstva za kadete.

Ovo takmičenje biće  održano u avgusta a Banjaluka će još jednom biti u prilici da pokaže da je dobar domaćin i  grad koji je proslavio „plemenitu vještinu“.

Bokserski klub Slavija  je uradio mnogo  u proteklim mjesecima da vrati ovaj sport u vrh interesovanja a organizacijom Evropskog prvenstva žele da daju dodatni zamah. Dalibor Petković, predsjednik BK Slavije ne krije zadovoljstvo odlukom čelnih ljudi evropskog boksa.

"Za nas je ovo velika vijest i želim da se zahvalim Evropskoj bokserskoj federaciji koja nam je ukazala čast da budemo domaćini Evropskog prvenstva. Zahvalnost dugujemo i Nenadu Borovčaninu, predsjedniku Bokserskog saveza Srbije koji je bio uz nas od prvog trenutka kada se ukazala mogućnost da dobijemo organizaciju Evropskog prvenstva.", rekao je Petković.

U Banjaluku stižu bokserske reprezentacije iz čitave Evrope.

"Predstoji nam puno posla, ali sam uvjeren da ćemo besprijekorno organizovati Evropsko prvenstvo. Očekujemo dolazak više od 500 sportista u Banjaluku i značaj organizacije jednog ovakvog sportskog događaja je višestruk, a ujedno je i još jedan dokaz da se boks u Banjaluci vraća na one stare staze slave. Nastavljamo sa još jačim radom." rekao je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana