U Napoliju spremni za veliku bitku protiv Barselone: Zamka za Mesija

Dejan Marić
U Napoliju spremni za veliku bitku protiv Barselone: Zamka za Mesija

NAPULj - Dva spektakla donosi nam večerašnji program Lige šampiona. Na “San Paolu” koplja će ukrstiti Napoli i Barselona, a na “Stemford Bridžu” svjedočićemo okršaju Čelzija i Bajerna. Obje utakmice počinju u 21 čas.

Lionelu Mesiju tako će biti ispunjena dugogodišnja želja. Jedan od najboljih fudbalera u istoriji ove igre nikada nije nastupio u Napulju. Kako je sam priznao, o stadionu, klubu, navijačima je čuo mnogo lijepih stvari i zato jedva čeka da odmjeri snage sa “plavima”.

Napolitanci će, bez sumnje, učiniti sve da mu prirede paklen doček. Jasno je da je Leo glavna prijetnja i da će od njegovog (ne)zaustavljanja zavisiti epilog bitke. Uostalom, Luis Suarez i Usman Dembele su van stroja, dok Martin Brajtvajt nema pravo nastupa. Tako će Mesi biti praktično jedina udarna igla Katalonaca, što njemu nimalo ne smeta. Šta više, proteklog vikenda je sa četiri gola gotovo sam porazio Eibar i u velikom stilu najavio pohod na “čizmu”.

Tamo će ga čekati jedno dobro poznato ime Kostas Manolas. Grčki defanzivac će pokušati da ponovi nešto što je učinio prije dvije sezone u dresu Rome. “Vučica” je tada pred svojim navijačima nadoknadila 1:4 protiv Barse iz prvog okršaja. Upravo je Manolas postigao odlučujući gol za 3:0 i tako šokirao favorita.

- Bila je to sjajna noć za mene. Ali, to je prošlost. Nadam se da večeras možemo napraviti nešto slično - izjavio je Grk.

Kako kaže, pred njim i saigračima je težak zadatak protiv odličnog rivala. Uprkos tome, optimista je.

- Kada igrate protiv najboljih, normalno je da ste zabrinuti. Međutim, i Leo je ljudsko biće. Niko nije nezaustavljiv - zaključio je Manolas.

Pomenuta eliminacija Barse bila je jednako šokantna kao i prošlogodišnja, kada je Liverpul na “Enfildu” slavio sa 4:0. Mesi je svjestan šta on i saigrači moraju da poprave da bi izbjegli novi šamar.

- Moramo biti stabilni, pouzdani i ne smijemo praviti glupe greške kao protiv Rome i Liverpula. Ovo je Liga šampiona. Svaki detalj je bitan - jasan je Argentinac.

Uzbuđenje neće izostati ni u Londonu. Bajern je, čini se, uhvatio šampionski ritam i na Ostrvo stiže sa oreolom favorita. “Plavci”, s druge strane, igraju po principu toplo-hladno, ali će im posljednji trijumf u gradskom derbiju protiv Totenhema zasigurno biti vjetar u leđa pred veliku bitku.

 

Kontrola

 

Ekspedicija Barselone sinoć je trebalo da doputuje u Napulj, gdje je morala da prođe rigoroznu aerodromsku kontrolu. Iako na jugu Italije nema epidemije virusa korona, vlasti su oprezne pa tako sve osobe koje doputuju iz inostranstva moraju da prođu medicinski pregled. Instrukcije su da u slučaju da bilo ko ima povišenu temperaturu, smjesta bude prebačen u bolnicu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana