Шпански фудбалер случајно сазнао да је принц

ГС
Foto: Принтскрин

Шпански фудбалер Ђорди Амат (30) имао је врло просјечну каријеру пошто је играо за Еспањол, Рајо Ваљекано, Бетис и Еупен, док је данас промијенио држављанство и живот му се окренуо наглавачке!

Ђорди Амат је од краја прошле године репрезентативац Индонезије и не ради се о "плаћеном држављанству", него је вјеровали или не тек сада искористио могућност због своје баке. Амат је рођен на периферији Барселоне, његови родитељи су из Каталоније, али је бака са острва Сиау у Индонезији (око 20 хиљада становника, површине 160 км2). И то није било каква Индонежанка, него је фудбалер открио да је даљи потомак индонежанског краља. Бака је била принцеза острва Сиау, који је у власништву његове породице, док је његов прадеда био владар већег дијела остврског дела Индонезије.

Фудбалер је до овог открића стигао сасвим случајно и то га сада чини принцом, а након што је постао држављанин Индонезије - уједно и репрезентативац ове земље у фудбалу (одиграо већ четири утакмице) не постоје никакве препреке и да буде званично именован новом титулом.

"Знао сам да постоји могућност да због баке узмем индонежанске папире и то ми је увијек било занимљиво због њених прича. Лакнуло ми је и био сам пресрећан због тога када сам постао држављанин Индонезије. Знам да је неким мојим колегама тај процес трајао и по седам година", изјавио је Ђорди Амат за кога неће бити изненађење ако након овог открића и престане да се бави фудбалом.

Ипак, за сада Амат тврди да му се живот неће много промијенити, али је већ опећао да ће радити да побољша услове на индонежанском острву и помогне људима финансијски, преноси Мондо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана