Преокрет Тотенхема, разбијање Динама, хорор завршница Реала

Б92
Преокрет Тотенхема, разбијање Динама, хорор завршница Реала

Спектакуларан преоркет Тотенхема, еврогол за минималац Јувентуса и катастрофа Реала у финишу меча обиљежили су пето коло Лиге шампиона.

Тотенхем је губио 2:0 од Олимпијакоса послије 20 минута, али је Жозе Мурињио раздрмао екипу увођењем Кристијана Ериксена и на свом дебију пред навијачима славио 4:2 за пласман у осмину финала.

Реал је повео 2:0 против Пари Сен Жермена у 79. минуту, а на крају је освојио само један бод (2:2). “Свеци” су изједначили у року од четири минута на Сантјаго Бернабеуу.

Пауло Дибала је обрукао Јана Облака голом из слободног ударца скоро из мртвог угла за минималац Јувентуса против Атлетико Мадрида.

Аталанта је са 2:0 надиграла Динамо у Милану и закомпликовала борбу за нокаут фазу у Групи Ц, из које је даље прошао Манчестер сити упркос ремију са Шахтјором 1:1 на Етихаду.

Група А

ПСЖ је потврдио прво мјесто ремијем у Мадриду. “Свеци” су већ били обезбједили осмину финала, а у завршници меча на Бернабеуу су показали колико могу и када им резултат није у првом плану.

Реал је контролисао меч, константно пријетио, имао скоро 30 шутева, 13 у оквир гола, али је блистао његов бивши голман Кејлор Навас који је добио овације са трибина.

Костариканац је забиљежио чак 11 интервенција, али је ипак два пута капитулирао, оба пута га је матирао Карим Бензема.

Након другог гола за 2:0 у 79. минуту, сви су помислили да је меч рјешен. Међутим, домаћин се прерано радовао па је добио жесток шамар.

Само два минута касније Килијан Мбапе користи кикс Варана и Куртое и смањује на 1:2, а већ у наредном нападу Сарабија снажним ударцем донио реми Парижанима.

Реал је захваљујући ремију Галатасараја и Клуб Брижа обезбедио осмину финала, али ће на жреб као другопласирани.

Група Б:

Дјеловало је да ће Жозе Мурињо доживјети дебакл на дебију пред домаћим навијачима, али је показао зашто носи надимак “Посебни”.

Очајно је Тотенхем отворио меч, Олимпијакос је летио по терену и преко Ел Арабија и Семеда најавио лондонским навијачима ново разочарање.

Међутим, након што је Мурињо већ у 29. минуту направио прву измену и увео Ериксена умјесто Дајера, све се промјенило.

Преломни тренутак меча догодио се у надокнади првог полувремена када Деле Али користи грешку гостујуће одбране и постиже гол који враћа “пјевце” у живот.

Већ у петом минуту наставка Тотенхем поравнава, након сјајне тимске акције, Мура проиграва Кејна, а овај закуцава лопту за 2:2.

Већ тада је било јасно да је само питање времена када ће домаћин преокренути, а то се догодило у 73. минуту, фантастичним поготком Оријеа.

Само неколико минута касније тандем Ериксен-Кејн ставља тачку и одводи Тотенхем у осмину финала ЛШ.

У посљедњем колу је остало само да се ријеши ко ће у Лигу Европе. Олимпијакос и Звезда имају по три бода, а водиће директну битку у Пиреју.

Група Ц

Резултати су се поклопили па је Манчестер сити упркос киксу обезбедио осмину финала.

Мучили су се “грађани” са Шахтјором и на крају освојили само један бод на свом Етихаду.

Одолијевали су Украјинци скоро сат времена, али након сјајне акције Зезуса и асистенције за гол Гиндоана, многи су помислили да је Сити преломио меч.

Међутим, гости узвраћају истом мјером, тимском комбинацијом избацују комплетну одбрану Ситија и преко резервисте Соломона поравнавају за коначних 1:1.

Тако је Шахтјор задржао другу позицију уочи посљедњег кола, али му је помогла и Аталанта.

Тим из Бергама је упркос том што је био домаћин на Сан Сиру разбио загребачки Динамо у мечу деценије за “модре” и са 2:0 се вратио у игру за осмину финала.

Головима Муријела из пенала и Алехандра Гомеса, црно-плави су стигли на бод од Динама, а два од “рудара.

Биће занимљиво у посљедњој рунди, а састају се Динамо – Сити и Шахтјор – Аталанта. Украјинци имају “пол” позицију.

Група Д

Јувентус је минималном побједом “оверио” прво мјесто и релативно лакшег ривала у осмини финала.

Интересантан ток меча имао је дуел са Атлетиком, јер су упркос теренској иницијативи домаћина, “јорганџијер” у првих 20-ак минута сусрета упутиле чак седам шутева.

Међутим, ниједан од њих није ишао у оквир Јувентусовог гола.

А онда је стигла надокнада првог полувремена и гол Паула Дибала за ТВ шпице. Обрукао је једног од најбољих голмана свијета Јана Облака савладавши га из слободног ударца скоро из мртвог угла.

Атлетико је наставио да пријети у наставку, али је Торино видио још једну класичну “јувентусовску” побједу..

 

ЛШ, пето коло:
Аталанта – Динамо ЗГ 2:0 (1:0)
Муријел 27п, Гомес 47,
Јувентус – Атлетико 1:0 (1:0)
Дибала 45+2
Реал – ПСЖ 2:2 (1:0)
Бензема 17, 79 – Мбапе 81, Сарабија 83
Тотенхем – Олимпијакос 4:2 (1:2)
Али 45+1, Кејн 50, 77, Орије 73 – Ел Араби 6, Семедо 19
Звезда – Бајерн 0:6 (0:1)
Горецка 14, Левандовски 53п, 60, 64, 68, 89
М. Сити – Шахтјор 1:1 (0:0)
Гиндоан 56 Соломон 69

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана