Пола Европе јури фудбалере којима ноћас истичу уговори

Душан Репија
Пола Европе јури фудбалере којима ноћас истичу уговори

БАЊАЛУКА - Када се казаљке ноћас поклопе, на десетине играча из топ пет европских лига постаће слободни агенти, а за потписе неких од њих већ мјесецима се боре највећи клубови Старог континента.

То се прије свих односи на Пола Погбу, Анхела ди Марију, Паула Дибалу, Усмана Дембелеа, Кристијана Ериксена, али и још бар десетак играча који су у савршеној позицији да “тврде пазар” и сачекају најбољу понуду. Као што нам неписано правило говори, најбољи преговарачи у оваквим ситуацијама станују у Торину.

Јувентус је, наводно, већ све утаначио са Французом и Аргентинцем, а потврда завршеног посла очекује се у наредних неколико дана. Погби је овај клуб на врху листе жеља јер се баш у редовима “старе даме” потпуно афирмисао и за 105 милиона евра 2016. године прешао у Манчестер јунајтед. Како није успио да оправда уложено, близу је одлуке да се врати међу позната лица.

Ди Марија је привео крају прилично успјешан период у ПСЖ-у, па иако има 34 године, жеља је многих клубова. Како је већ играо у Шпанији, Енглеској и Француској, признао је да би се волио опробати у Серији А и сасвим је близу новог изазова.

Српски фудбалер Филип Костић није слободан, али је на “снижењу” јер је ушао у посљедњу годину уговора са Ајнтрахтом, па би Јувентус овог љета могао да добије три сјајна фудбалера за минималну своту.

Јувентус је према истом рецепту остао без Паула Дибале, чији је статус толико замршен да се не може ни наговијестити која ће бити његова сљедећа станица. Интер и Рома нису вољни да му дају плату од седам милиона евра нето, а у причу се умијешао Милан. Разлика између понуде и потражње је прилично велика, па је све још на дугом штапу.

Најмање двије опције има и Дембеле. Барселона му је дала рок до данас да се изјасни да ли ће продужити уговор, а како се може чути, Челзи је спреман да му понуди 11 милиона годишње, што је готово дупло више него што дају Каталонци. У игри је и ПСЖ.

Међу најтраженијим је и човјек који ужива у другом животу Кристијан Ериксен. Након што се успјешно вратио на терен послије немилих догађаја са Европског првенства, има само једну жељу - да поново заигра у Лиги шампиона. Управо зато је на чекању позив Ерика Тен Хага, који га жели у Манчестер јунајтеду.

Осим наведених фудбалера, понуда не мањка Франку Кесију, Андреасу Кристијансену, Андреи Белотију, Џесију Лингарду, Џејмсу Тарковском, Андреу Онани, Дивоку Оригију, Корентану Толисоу, Луису Суарезу, Фернандињу...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана