Поглед ка Разграду, звездаши навијају за Лудогорец

ГС
Поглед ка Разграду, звездаши навијају за Лудогорец

Српски шампион са двије побједе, против Браге на Маракани (2:1) и Лудогореца у гостима (1:0), одшкринуо је врата нокаут фазе Лиге Еуропе.

Црвено-бијели играју у Хернингу против Мидтјиланда, али ће поглед звездаша бити уперен и ка Разграду, гдје се у исто вријеме (18.45) састају бугарски шампион Лудогорец и португалска Брага.

Овај меч је бити или не бити за Лудогорец који има само бод послије два кола. Пораз од Црвене звезде у другом колу значио је отказ за Литванца Валдаса Дамбраускаса. Њега је замијенио домаћи стручњак Станислас Гнечев. Брага је добила крајем прошлог месеца Мидтјиланд послије краха на Маракани у премијерном колу.

18.45: (3,60) Лудогорец (3,40) Брага (2,25)

Домаћин има проблема око састава. Генчев не може да рачуна на повријеђеног Антона Недељкова и суспендованог Сисиња. Бразилац је добио два жута картона у мечу са Звездом. Од раније је ван строја Вандерсон, Бразилац са бугарским пасошем.

-Имамо проблем са Антоном Недељковим и Сисињом. Сви остали су у доброј форми и очекујемо да ће дати све од себе. Непријатно је када два главна играча нису у игри. Надамо се да ће Недељков ускоро бити у тиму. Многи тимови у данашњем фудбалу често мијењају план игре. Тренирали смо различите опције за Брагу. Знамо шта треба да радимо на терену. Важно је да играчи остану мирни и концентрисани, да прате тактичка упутства. Имамо идеју и како промјенити ствари - рекао је тренер домаћег тима Генчев, преноси спортал.бг.

Голови се очекују од Кипранина Пјероса Сотируа и бугарског репрезентативца Кирила Десподова. Брага би побједом у Разграду направила велики корак на нокаут фази. Највећа опасност по гол домаћина прети од Рикарда Орте, а ту су и Абел Руиз и Галено.

Португалски тим је послије пораза у Београду везао пет утакмица без пораза (три тријумфа и два ремија). Оба тима су имали добре увертире пред овај дуел. Лудогорец, десетоструки узастопни шампион Бугарске, добио је у Разграду Царско село са 4:0, док је Брага у Купу Португалије савладала нижелигаша Моитенсе са 5:0.

18.45: (2,65) Мидтјиланд (3,15) Црвена звезда (3,00)

Лудогорец и Брага су стари познаници. Играли су у Лиги Европе у сезони 2016/2017. Бугарски шампион је био бољи, побиједио је у гостима са 2:0, док је у Разграду било 1:1.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана