Пеле: Пријатељи, у болници сам, хвала Катару на посвети

Avaz
Foto: Arhiva

Легендарни бразилски фудбалер Пеле јавио се из болнице у Сао Паолу у коју је доведен након што је задобио отеклине по цијелом тијелу.

- Пријатељи, у болници сам у мјесечној посјети. Лијепо је примити позитивне поруке које ми шаљете. Хвала Катару на овој посвети и свима који шаљу позитивне вибрације - стоји на службеном Пелеовом Инстаграм профилу уз фотографију катарских зграда на којима је порука: "Брз опоравак."

Подсјетимо, бразилски ЕСПН објавио је да је 82-годишњи Пеле ненајављен дошао у болницу те је одмах примљен, а љекари су наводно утврдили генерално натекнуће, воду у плућима, па чак и затајење срца. У болницу је стигао у растројеном стању. Пелеу је у септембру прошле године одстрањен тумор на дебелом цријеву, али су тумори утврђени у другим дијеловима тијела те наводно не реагују на лијекове. Подвргнут је детаљним прегледима након којих ће се одлучити о даљњем лијечењу.

Његово генерално стање је знатно ослабљено, а ЕСПН је објавио да, када је у таквом стању, Пеле не може самостално јести. Ове информације бразилског ЕСПН-а Пелеова супруга и агент нису коментарисали, али се огласила његова ћерка Кели Насименто.

- Јако пуно буке се дигло око тога што је мој отац опет у болници. Добио је мало натечење па је завршио на контролама, а добиће и нову терапију. Све је у реду, нема никакве кризе нити се очекује додатно погоршање - написала је Пелеова ћерка на Инстаграму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана