Никола Јокић! За побjеду! Опет!

B92
Никола Јокић! За побjеду! Опет!

Никола Јокић је кошем на 2,4 секунде до краја првог продужетка погодио шут за побједу Денвера над Минесотом!

Српски репрезентативац је преузео одговорност при резултату 98:98 и погодио тешку дугу двојку преко Карл-Ентонија Таунса, у стилу Дирка Новицког.

У посљедњем нападу Тимбервулвси нису успјели да пронађу отворен шут, па су Нагетси побједили резултатом 100:98.

Јокић није имао ноћ за памћење, погодио је само девет од чак 23 покушаја за кош из игре, а промашио је и два од три слободна бацања.

На крају је за 36 минута проведених на паркету уписао 20 поена, 7 скокова и 6 асистенција, уз 4 личне грешке и -2 у категорији примљених и датих поена Нагетса са њим на паркету.

Нагетси су пропустили прилику да меч заврше у регуларном дијелу, средином посљедње дионице су имали и предност од 16 поена (90:74), али до краја нису успјели да убаце ни поен, па су Тимбервулвси анулирали разлику и обезбједили продужетак.

Шансу да спречи додатних пет минута је имао Џамал Мареј, али је промашио шут у посљедњим секундама четвртог квартала.

Егал се наставио и у продужетку, Тимбервулвси су одлучили да бране напад Нагетса, започет на 26 секунди до краја, с намјером да обезбједе себи финални покушај, без обзира на исход акције противника.

А о томе је поново одлучивао Јокић.

Послије дуела са Сиксерсима и једним од највећих конкурената на центарској позицији Џоелом Ембидом, момак из Сомбора је успио да у директном дуелу побједи и Таунса, шутем у посљедњим секундама утакмице.

Статистика каже да је Мареј био други кошгетер Нагетса, али на његових 15 поена, 5 скокова и 2 асистенције треба додати и 7 изгубљених лопти.

Током утакмице се мучио и Пол Милсап, али је ипак стигао до дабл-дабл учинка (14 поена, 10 скокова), што је у своју биографију уписао и Вил Бартон, са 13 поена и 12 скокова, али и 5 асистенција.

На другој страни је Ендру Вигинс убацио 25 поена, Таунс је уз идентичан поентерски учинак додао и 16 скокова, а из другог плана су се активирали Џош Окоги (17 поена, 8 скокова, 4 асистенције) и Џерет Калвер са 10 постигнутих поена.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана