МОК и Влада Јапана: Олимпијскe игра почињу 23. јула

Танјуг
Foto: Илустрација

Међународни олимпијски комитет (МОК) и Влада Јапана саопштили су да ће Олимпијске игаре у Токију почети 23. јула ове године и да су сви наводи у вези са отказивањем категорична неистина.

Представници Олимпијског комитета Србије, генерални секретар Ђорђе Вишацки и шеф Мисије Дамир Штајнер учествовали су данас на видео састанку који је организовао предсједник МОК-а Томас Бах са представницима националних олимпијских комитета, током ког се разговарало о току припрема за предстојеће Олимпијске игре Токио 2020.

Како се наводи ОКС, поред различитих организационих тема у сусрет Олимпијским играма, предсједник Бах се посебно осврнуо натписе појединих медија у којима се спомиње могуће отказивање Олимпијских игара у Токију, које ће се одржати од 23. јула до 8. августа.

Предсједник Бах је свим учесницима прочитао саопштење које су заједнички издали Међународни олимпијски комитет и Влада Јапана овим поводом.

"Данас се у медијима појавила вијест која говори да је јапанска Влада на приватним састанцима донијела одлуку о отказивању Олимпијских игара због пандемије вируса КОВИД-19. За ове наводе морамо да кажемо да су категорична неистина", наводи се у саопштењу јапанске Владе.

"На састанку Извршног одбора МОК-а у јулу протекле године, донијета је одлука да ће церемонија отварања Олимпијских игара бити одржана 23. јула 2021. године и да ће се одржати сва такмичења и спортски догађаји који првобитно планирани. Сви партнери раде предано на томе да се што боље припреме за наступајуће Олимпијске игре. Примјенићемо све доступне мјере у циљу сузбијања инфекције вирусом КОВИД-19. И даље ћемо заједно са Међународним олимпијским комитетом, Организационим комитетом Игара и челницима града Токија радити на припреми љетњих ОИ, сигурних за све учеснике", стоји у саопштењу.

Заједно са нашим јапанским пријатељима и партнерима, Међународни олимпијски комитет је посвећен томе да се од 23. јула до 8. августа у Токију одрже Олимпијске игре, закључак је Међународног олимпијског комитета.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана