Мандић: Нереално да имам два олимпијска злата

Танјуг
Мандић: Нереално да имам два олимпијска злата

БЕОГРАД - Мени је све толико познато, али и толико страно, тако сам се осјећала и на Олимпијским играма - нереално ми је када изговорим да имам два олимпијска злата, изјавила је данас олимпијска шампионка у теквондоу Милица Мандић.

-Знали смо колико смо спремни. Притисак је увек био ту, али сми научили да се носимо са њим. Нереално ми је када изговорим да сам двоструки освајач злата - поручила је Мандић на конференцији за медије по доласка у Београд.

Милица је након учешћа на Олимпијским играма најавила крај каријере.

-Сада се осећам на врхунцу каријере. Мислила сам да нећу моћи више пута да поновим овај успех. Време је да предахнем, нисам спремна за нови олимпијски циклус. Тада ћу имати око 34 године. Време је за паузу, волела бих да уживам у овом моменту до краја - рекла је Мандић.

Тијана Богдановић, освајчица бронзане медеље, каже да је свјесна резултата који су направили.

-Када смо кретали знали смо величину овог такмичења. Задовољна сам бронзом. Нема разлога да будемо тужни. Када сам изгубила прву борбу цео свет ми се срушио, али имала сам времена да се исплачем. Имам две медаље на Играма и тиме сам задовољна - рекла је Богдановић.

-Неизмерно сам срећан, али и даље нисам свестан да је медаља око мог врата. Мојим колегиницама је тај осећај познат, ја сам се сада први пут опробао. Почаствован сам што сам у свом спорту успео да стигнем до медаља на свим фронтовима. Сада смо на четири медаље, ми одавде сада навијамо за њих - рекао је стријелац Дамир Микец, освајач олимпијског сребра на конференцији за медије по доласку у Београд.

Додао је да се надае да ће га у наредним данима „пукнути у главу“ колико је ово велики успјех.

-Даћу све од себе да се квалификујем за Париз. Позивам Милицу да то исто учини - каже Микец.

Он је истакао да је емотивно доживио дочек од српског тима након освајања медаље.

-Крену ми сузе, па стану. Када су ме колеге сачекале, тад сам се распадао. Када ти они честитају то је оно што вреди. То је права спортска породица, они су били срећни као да су они освојили медаљу - кажао је Микец.

Тренер Драган Јовић Гале захвалио се свима на подршци.

-За нас је изузетно да нас овако пратите, али то је само када су ОИ. Четири медаље у три олимпијска циклуса је велики успех за било кога.

Никада не можете да знате да ли ћете освојити медаљу. Ако имате добар тим, Савез и неколико залуђеника то је остварљиво. Очекујем да ће неко после нас тај низ наставити - рекао је Јовић.

Тренер Горан Микец, Дамиров брат, упитан ја како извлачи највише из олимпијског вицешампиона.

-Првенствено смо браћа, па све остало. Када се поставе границе, све је могуће. Видећемо да анализирамо ситуацију и да се припремамо за нови олимпијски циклус - рекао је он.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана