Лош третман за Србију у Бриселу

Агенције
Лош третман за Србију у Бриселу

Брисел - Долазак у Брисел и први утисак о организацији Европског првенства није позитиван за одбојкаше Србије.

Одмах по слијетању у Белгију настали су мали проблеми, али изабраници Слободана Ковача нису дозволили да их ситне мањкавости поремете пред прву утакмицу на шампионату против Њемачке.

Србија данас од 15 часова игра први меч у Бриселу, а потом се за остатак групне фазе сели у Антверпен. Српски одбојкаши чекали су на пасошку контролу два сата, а након што су ушли у Белгију, дочекало их је ново непријатно изненађење.

Аутобус који је требало да их превезе до хотела био је премален за пртљаг, па се чекање још одужило. Тако су момци остали без времена за одмор прије тренинга, али нису дозволили да то негативно утиче на расположење. Негодовао је селектор Слободан Ковач.

- Очекујемо пуно од организације, а стално се разочарамо. Европска унија је као нешто супер, нешто чему тежимо, а у ствари би требало да се угледају на нас, када су неке ствари у питању - рекао је Ковач.

Србија је на претходном шампионату освојила бронзану медаљу. У Белгију је стигла као екипа која није у кругу фаворита са новим селектором. Ковач је дошао на мјесто Николе Грбића и покушаће да тргне екипу након нешто слабијих резултата.

Ковач каже да је тренинг пред утакмицу добро обављен и да екипа има добру енергију.

- Играчи су јако мотивисани, орни и спремни за Европско првенство. Мало смо се спремали, није било много времена, али смо искористили сваки моменат за квалитетан рад. Физички и ментално смо спремни за Европско првенство - рекао је српски одбојкаш Урош Ковачевић.

Било би добро да шампионат буде отворен побједом, иако се стално истиче колико су компликоване прве утакмице. Поред Њемачке у групи са Србијом су Словачка, Шпанија и Аустрија.

Претходно су одбојкашице поставиле веома висок праг својим мушким колегама, пошто су поново освојиле европско злато. На првенству учествују 24 репрезентације распоређене у четири групе са по шест екипа. Пласман у наредну фазу избориће по четири најбоље селекције из сваке групе.

 

Сусрет са одбојкашицама

Шампионски пелцер на аеродрому “Никола Тесла” одбојкашима су покушале да пренесу одбојкашице Србије. Двије селекције среле су се на београдском аеродрому, јер је и женска репрезентација путовала у Азију, гдје ће наступити на Свјетском купу. Пали су поздрави, загрљају и честитке, као и жеље да и мушка репрезентација донесе одличје у Србију и настави серију добрих резултата, када је одбојка у питању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана