Кецмановић у трећем колу Аустралијан опена

Б92
Foto: Танјуг

Српски тенисер Миомир Кецмановић пласирао се у треће коло Аустралијан опена.

Кецмановић је савладао америчког тенисера Томија Пола послије три одиграна сета – 7:6 (9:7), 7:5, 7:6 (10:8).

Миомир је тако прошао прва два кола без изгубљеног сета и сада га очекује дуел са италијанским тенисером Лоренцом Сонегом.

Томи Пол био је изразити фаворит против Кецмановића у другом колу, али је српски тенисер показао да улога фаворита на папиру не значи ништа.

Кецмановић је од старта био одличан на ритерну приликом сервиса Пола и то му се рано исплатило, пошто је направио брејк у петом гему за 3:2 и потврдио га у наредном за 4:2.

Имао је Кецмановић 4:2 и 0:30 на сервис Пола и прилику да све ријеши, али је Американац добрим сервисима преокренуо гем, а затим и искористио лош сервис гем српског тенисера и вратио брејк, па је дошао до изједначења.

Узбуђења више није било до краја сета и отишло се у тај-брејк.

Први је у тај-брејку попустио Миомир, а Пол је направио мини-брејк за 4:3, али је Кецмановић одмах узвратио. Пол је искористио свој сервис и онда направио брејк и повео 6:4, па је имао двије сет лопте.

Прву је неутралисао Кецмановић на свој сервис, након чега је успио да неутралише и другу на сервис Пола и изједначи на 6:6. Спасао је још једну сет лопту при резултату 7:6 и од тада освојио наредна три поена и на 8:7 направио мини-брејк којим завршава сет и добија тај-брејк 9:7.

На старту другог сета видјели смо невјероватан гем који је трајао 14 минута.

Пол је играо сјајно, Кецмановић се мучио, успио да спаси три брејк лопте, али не и четврту и Американац прави брејк и потврђује га за 0:2.

Ипак, враћа се одмах Миомир и враћа брејк, па долази до вођства од 3:2 после три везана освојена гема у другом сету.

При резултату 5:4 у другом сету на сервис Пола пропушта брејк и сет лопту, а онда се једва извукао при резултату 5:5 и спасао чак четири брејк лопте против агресивног Пола. И то је био још један маратонски гем, који је трајао 11 минута.

И онда при резултату 6:5 – мастерклас. Перфектан је био на ритерну Кецмановић, пропустио је прву брејк и сет лопту, али другу није и фантастичним ритерном завршио други сет, који добија 7:5.

У трећем сету – Кецмановић је при резултату 3:2 пропустио брејк лопту која је могла да ријеши меч, а осим тога, обојица су били изузетно сигурни у својим сервис гемовима.

При резултату 5:5, Кецмановић је прокоцкао две гем лопте и Пол је дошао до брејк лопте, коју је српски тенисер успео да добрим сервисом неутралише и освоји гем, па је Американац опет сервирао за останак у мечу.

Отишло се у тај-брејк, где је Кецмановић одмах претрпио мини-брејк, али се одмах и вратио на 2:2. Мини-брејк је претрпио при резултату 5:5 и Пол је имао сет лопту на свој сервис, али је то спасао Кецмановић, као и при резултату 7:8 на свој сервис.

Преокренуо је тај-брејк, дошао до 9:8 и направио мини-брејк који му је донио тријумф у тај-брејку од 10:8 и велику побједу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана