Каљари и Парма воде борбу за опстанак

Срна
Каљари и Парма воде борбу за опстанак

БИЈЕЉИНА - У 31. колу италијанске Серије А данас ће бити одигране четири утакмице, а најзанимљивији дуел биће између Каљарија и Парме који се грчевито боре за опстанак.Ко изгуби у овом дуелу, вјероватно може почети да размишља о наредној сезони у Серији Б, док реми не би одговарао ниједној екипи.

Лидер на табели Интер има огромну предност од 11 бодова, тако да прилично мирно улази у завршницу сезоне, а сутра се састаје са Наполијем.

Интеру неће нимало лако у дуелу са Наполитанцима, који желе поново у Лигу шампиона и до краја сезоне водиће велику битку са Миланом, Јувентусом и Аталантом.

У одличној форми су и Наполи и Интер. Јужњаци у посљедњих девет утакмица у свим такмичењима имају седам побједа и по један реми и пораз и то од Јувентуса у Торину.

Интер је, такође, посљедњи пораз доживио од Јувентуса, али у Купу и то на домаћем терену, док у првенству не зна за неуспјех још од 6. јануара, када су изгубили у Ђенови од Сампдорије.

Други изузетно занимљив дуел овог кола биће одигран у Бергаму, гђе ће Аталанта угостити Јувентус, покушати да га побиједи и претекне на табели.

Неће то бити нимало лако, јер се оба клуба налазе у одличној форми, веома ријетко губе, а у 21. вијеку Аталанта је три пута славила против Јувентуса на свом терену у Купу, док у Серији А на побједу против “Старе даме” чека невјероватних двије деценије.

Посљедњи пут је Јуве пао у Бергаму 3. фебруара 2001. године.

Милан у овом колу чека Ђенову, Торино ће угостити Рому, док ће Лацио бити домаћин Беневенту, које са клупе предводе браћа Симоне и Филипо Инзаги.

Од 15.00 часова данас играју Кротоне - Удинезе и Сампдорија - Верона, од 18.00 часова састају се Сасуоло - Фиорентина, а од 20:45 часова Каљари - Парма.

Милан и Ђенова сутра играју од 12.30 часова, а од 15.00 часова Аталанта - Јувентус, Болоња - Специја и Лацио - Беневенто, док ће се од 18.00 часова састати Торино - Рома и од 20.45 часова Наполи - Интер.

На табели води Интер са 74 бода, Милан има 63, Јувентус 62, Аталанта 61, Наполи 59, Лацио 55, Рома 54, Сасуоло 43, Верона 41, Сампдорија 36, Болоња 34, Удинезе 33, Ђенова и Специја по 32, Фиорентина и Беневенто 30, Торино 27, Каљари 22, Парма 20 и Кротоне 15 бодова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана