Федерер наговијестио када би могао да заврши каријеру

Агенције
Федерер наговијестио када би могао да заврши каријеру

Швајцарски тенисер Роџер Федерер најавио је када ће и дефинитивно саопштити да завршава каријеру.

Он је потврдио да ће играти до Вимблдона наредне године, али ће ту вјероватно ставити тачку на своју дводеценијску трофејну сагу на АТП туру.

“Одлучио сам да играм до Вимблдона. Сада сам заузет размишљањем и одлуком да ли да играм Токију (Олимпијске игре 2020), али сам већ о томе причао са својим тимом и питао их шта мисле. Такође сам разговарао и са супругом Мирком и дефинитивно одлучујем о томе наредних недјеља”, рекао је Федерер, а јавља “Тенис365”.

Тридесетосмогодишњи тенисер из Базела је претходних неколико година играо на врхунском нивоу тако што је пажљивије бирао турнире, правио је веће паузе између њих и готово по правилу (с неколико изузетака) се појављивао само на оним највећим”, Мастерсима и Грен слемовима.

“Мени је важно да имам низ турнира и да уживам у паузама, да бих имао довољно времена за своју породицу”, додао је Швајцарац.

Он ће током новембра одиграти неколико егзибиционих мечева у Јужној Америци, с тим што је услов да ти мечеви не ремете његове планове и припреме за нову, највјероватније посљедњу сезону.

“Рекао сам да то могу само уз двонедјељни одмор, па сам се консултовао са својим кондиционим тренером Пјером Паганинијем. Обично почињем припреме за предсезону четвртог децембра, а овог пута ћу 11. Сви су се сагласили јер морам да будем спреман сто одсто до АТП купа (почетак јануара). Мој циљ је Аустралијан Опен”, одлучан је Федерер, преноси “Телеграф.рс“.

Швајцарац је ове године на Вимблдону одиграо петочасовно финале са Новаком Ђоковићем и на крају изгубио на једну лопту. Имао је и свој сервис и двије меч лопте и на крају ипак завршио са “тањиром” у рукама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана