Ђерона: Надам се да нас корона неће поново убити

Танјуг
Foto: Агенције

СЕГЕДИН - Селектор рукометаша Србије Тони Ђерона рекао је да је Европско првенство било добро искуство за тим, али и да је корона узела данак на турниру у Сегедину.

Рукометаши Србије завршили су учешће а Европском првенству, пошто су у посљедњем колу групне фазе изгубили од Француске, олимпијског шампиона 29:25. "Утакмица је трајала само неколико минута. Послије три одбране Жерара, примили смо три гола. Покушали смо да нађемо решења за игру унутар шест метара, али он је изванредно бранио. Имао је чак девет пута у првом полувремену. Тим се тада распао.

Покушали смо да се вратимо у другом полувремену, покажемо људима како желимо да наставимо са борбом, рекао је Ђерона послије меча. "Они су показали су Французи зашто су олимпијски шампиони.

Морамо да наставимо са радом, а надам се да нас у наредним активностима ковид неће убити као овог пута", навео је селектор. Србија је наступ у Сегедину завршила са једном побједом и два поразом, а пре доласка на ЕП тим је имао велики проблем са корона вирусом и због чега није одиграо ниједан припремни меч. "Било је добро искуство. Потребно нам га је више, као што смо показали против Француза. У нашем тиму само су седморица играча играла европска такмичења са својим клубовима. За годину дана смо одиграли само десет утакмица, укључујући три на овом турниру. То није довољно, морамо да радимо много више.

Требало је да играмо више мечева, али припреме су нам отежане због хаотичне ситуације са ковидом. Нису проблем играчи који су пошли са нама, нисмо имали довољно времена да радимо са њима“, појаснио је Ђерона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана