"Да ли жалим што сам рођен у истој ери као Новак, Роџер и Рафа? Тешко питање"

ГС
Foto: ГС

Енди Мареј је у Бечу уписао победу над Хубертом Хуркачем, десетим играчем свијета, 6:4, 6:7 (6), 6:3.

Британац, који игра са уграђеним металним куком, каже да је поносан на своје игре и да вјерује да може да се врати у некадашњу форму.

"Сјајно је што сам уопште успео да се вратим и што могу да играм. После неких резултата које сам имао, неко ће рећи, 'он не побеђује довољно против јаких играча. Ипак, имајући у виду стање мог тела и шта сам све птошао, мислим да не би требало тако резоновати. Не верујем да има много играча који би били у стању да се такмиче са играчима из Топ пет са уграђеним металним куком. Поносан сам на себе што уопште могу да се такмичим са тим момцима. Ипак, ако желим да се вратим на некадашњи ниво, морам да добијам такве мечеве", јасан је Мари.

Наравно, питали су га и шта мисли да ли би било боље да је рођен у некој другој ери, а не у оној у којој су доминирали Новак Ђоковић, Роџер Федерер и Рафаел Надал.

"Да ли жалим што сам рођен у истој ери као Новак, Роџер и Рафа? Тешко питање. С једне стране да, јер мислим да сам могао да освојим више трофеја да они нису били ту и да сам, рецимо, петили шест година млађи. Имао бих више шанси. Опет, имао сам шансу да играм против најбољих играча свих времена и да их изазовем на највећим турнирима. Играо сам против Надала на Ролан Гаросу, Роџера на Вимблдону, Новака на Аустралијан опену и УС Опену, увек у самим завршницама турнира, чак и на Олимпијским играма. Наравно, нисам добио све те мечеве, али јесам неке од њих. Осећам да сам имао срећу да играм против њих и да ми је то помогло да напредујем, јер је летвица јако високо подигнута", закључио је Шкот.

Његов наредни противник у Бечу је Шпанац Карлос Алкарас.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана