Вирусом корона инфицирани првотимци рукометних клубова Борац и Леотар: Једино рјешење одгађање утакмица

Синиша Котараш
Вирусом корона инфицирани првотимци рукометних клубова Борац и Леотар: Једино рјешење одгађање утакмица

БАЊАЛУКА - Рукометаши Борац м:тела и Леотара налазе се у изолацији након што је потврђено да имају играче који су позитивни на вирус корона па ће неколико наредних утакмица ових клубова морати да буду одгођене.

Ову информацију још није званично потврдио комесар Премијер лиге Срђан Јовић, који чека званичну документацију како би предузео наредне кораке.

- Обавијештен сам о ситуацији у Борцу и Леотару, али још нисам добио ниједан званичан захтјев за отказивање утакмица. Могу да их очекујем тек након што оба клуба обаве тестирања и уколико буду постојали оправдани разлози, неће бити проблема да се њихови мечеви одгоде - поручио је Јовић.

Он је похвалио премијерлигаше из Бањалуке и Требиња, јер су поступили на прави начин.

- Одмах су предузели све потребне кораке у складу са мјерама о спречавању ширења заразе. Коначна одлука о одгађању утакмица биће донесена на основу медицинске документације. Најпрече нам је ипак да заштитимо здравље играча, али и да покушамо да сачувамо регуларност самог такмичења - истакао је Јовић.

Први позитиван налаз у Борцу добио је Саша Пуљизовић, а током јучерашњег дана потврђено је да су вирусом инфицирани и Лука Кнежевић и Милош Њежић. На срећу, они имају благе симптоме. Комплетан играчки кадар Бањалучана и стручни штаб данас ће бити тестирани.

- Има још неколико играча који имају симптоме, али то могу бити и симптоми обичне грипе па ћемо сачекати резултате тестова. Поступамо стриктно према упутствима епидемиолошке службе и Института за јавно здравство, поштујемо све прописане процедуре и још једном апелујемо на све грађане да се придржавају свих потребних мјера - поручио је директор Борца Владимир Бранковић.

Сличан случај десио се и у Требињу гдје је код два првотимца потврђено да су "закачили" вирус, док су остатак екипе и сви тренери по препоруци надлежних органа тренутно у кућној изолацији. У клубу су одлучили да стопирају тренинге и такође заказали тестирање свих чланова првог тима.

- Тренутно смо сви у изолацији и чекамо инструкције па да видимо шта даље. Посљедња два дана нисмо тренирали и нећемо све док не урадимо тестове. Тек тада ћемо знати каква је тачно ситуација у клубу и какве кораке треба да предузмемо - рекао је тренер Леотара Дарко Таврић.

Из карантина на паркет

Први овосезонски случај вируса корона у рукомету БиХ десио се у Слоги из Горњег Вакуфа која је имала шест позитивних играча те још десет у карантину. Њима у петак истиче мјера обавезног карантина и сви играчи који су били позитивни имају право наступа уколико донесу негативан налаз ПЦР теста. Слога у суботу игра у Вогошћи, а у међувремену су одгодили три првенствене утакмице које ће морати да надокнаде у првим слободним терминима, а најкасније до краја првог дијела сезоне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана