Великани узимају братуначке бисере

Милан Зубовић
Великани узимају братуначке бисере

БРАТУНАЦ - Судбине свих клубова из малих средина са ових простора сличне су једна другој.

Клубови из већих средина брзо покупе талентованог спортисту чим се појави нудећи им при том много боље услове од оних у којима су до тада радили. Тако нешто је у Братунцу гдје се током посљедњих година појавило неколико талентованих кошаркаша. Сви они направили су значајан корак напријед првенствено захваљујући добром раду у КК Братунац који је претходне три сезоне био члан Лиге БиХ. Играње у елитном рангу омогућило је управи да се посвети раду са омладинцима који су сада на мети великана. Посљедњи међу њима које богатији клубови желе у својим редовима су Милош Шаренац, Милош Илић и Вељко Драгичевић. За Шаренца је заинтересован Партизан, Илић би требало да пређе у Игокеу док Драгичевића траже Црвена звезда и Бајерн који му нуди стипендију у својој академији. Милош Шаренац млађи је брат Марка Шаренца који је са јуниорским тимом Србије постао шампион Европе 2017. године, а Илић је са само 18 година висок 207 центиметара док је Драгичевић и даље основац.

Са млађим категоријама почетком сезоне радило је седам тренера, а на крају пет, док многи истичу да је асистент у првом тиму Југослав Петрић један од најзаслужнијих за брз и велики напредак свих омладинаца.

- Петрић је одличан тренер који је као ријетко ко посвећен раду са младим играчима на овим просторима. Који год играч је “пао у његове руке” веома брзо је напредовао и обично само за сезону направио огроман искорак - рекао је спортски директор Дане Драгичевић.

У Братунцу су поносни на чињеницу да њихове играче желе европски великани, али с друге стране остаје жал што нису стасали у својој средини па као формирани играчи отишли даље.

- Талената има, већих и мањих, а заједничко им је да желе тренирати у свом граду. Ипак, тешко нам је да их задржимо јер остали клубови нуде много боље услове па имамо случајеве да нас напусте дјеца која иду у основну школу. Тешко нам је било кога да задржимо, а као примјер наводим случај Филипа Ружичића који је отишао као кадет у шестом разреду или Немање Магазина који је имао само 14 година - казао је Драгичевић.

Вјероватно одустајање Братунца од такмичења у Лиги БиХ значиће и корак назад у раду са младим категоријама јер више неће имати прилику да уче од искуснијих играча који су носили дрес екипе.

- Узмимо за примјер бившег члана Младена Пантића који је своје богато интернационално искуство преносио млађим члановима и из прве руке им појашњавао ствари битне за играње на врхунском нивоу. Уколико наставимо такмичење у Првој лиги тешко ћемо имати такве ситуације, а ако којим случајем останемо у Лиги БиХ могли бисмо да задржимо некога од њих што би био велики плус за наш клуб и мјесто - додао је Драгичевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана