Управни одбор Радника смијенио Владу Јагодића: Ђурић са терена сели на клупу

Дарко Пашагић
Управни одбор Радника смијенио Владу Јагодића: Ђурић са терена сели на клупу

БИЈЕЉИНА - Управни одбор Радника послије деветог пораза у 14 кола донио је одлуку да смијени досадашњег шефа стручног штаба Радника Владу Јагодића, а његов замјеник на клупи је капитен и најискуснији првотимац Велибор Ђурић.

Искусни ас је већ пет и по година у клубу и за то вријеме Радник је освајао Куп БиХ и два пута играо на европској сцени. У овом периоду био је један од најбољих играча клуба, а успут и се и тренерски усавршавао и стигао до А лиценце. Прилику је добио у не баш завидном тренутку, када су Бијељинци на дну табеле са само седам бодова.

- Сигурно ће ово за мене бити велики изазов, али сам га прихватио. О мом претходнику Јагодићу имам високо мишљење, али једноставно сви заједно нисмо имали превише среће у неколико мечева у досадашњем дијелу првенства и за то је наш бодовни салдо овако мршав - нагласио је Ђурић, уз којег ће на клупи тренер са УЕФА про лиценцом бити Миленко Радић.

Иако је освојено само седам бодова капитен, а сада и тренер Бијељинаца вјерује да још ништа није готово и да је опстанак могуће обезбиједити.

- Битно је да у ових преосталих пет јесењих кола прво зауставимо серију побједа и освојимо што више бодова. Учинићу све да продрмам екипу, све играче одлично познајем и вјерујем да неће бити проблема у комуникацији. Сви морамо да схватимо да имамо само један задатак, а то је да Радник остане премијерлигаш - наставио је Ђурић.

Деби на клупи имаће већ сутра, када Радник у осмини финала Купа БиХ дочекује Широки Бријег, екипу која је у недјељу однијела бодове са Градског стадиона.

- Наравно да би било сјајно дебитовати побједом и тако се екипи са “Пецаре” бар мало реванширати за првенствени пораз. Свјестан сам да ће бити тешко, али нема предаје. Екипа у којој играм и коју ћу од сада водити са клупе има потенцијал и надам се да ћемо то веома брзо показати - додао је Ђурић.

Припреме са шест играча

Јагодић је на кормило Сембераца дошао 20. априла и провео нешто више од шест мјесеци. Ни у тренутку када је долазио ситуација није била сјајна, а све се додатно закомпликовало током љета. Док су се остали клубови увелико припремали за старт шампионата у Раднику се ништа није знало, а на првом тренингу појавило се само шест фудбалера. Успјели су некако да “скрпе” екипу у ходу, али је евидентно да она не посједује довољан квалитет. Ситуација се у међувремену промијенила, клуб је добио управу у којој главну ријеч води Младен Крстајић, па је реално очекивати да ствари од зиме крену на боље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана