Управа РК Борац м:тел тражи кривца за дебакл у Европи: Одговорност пребацују на играче

Синиша Котараш
Управа РК Борац м:тел тражи кривца за дебакл у Европи: Одговорност пребацују на играче

БАЊАЛУКА - Одговорност за најтежи пораз Борца у европским такмичењима свих времена није преузео нико из клуба, док је управа помало конфузним саопштењем кривце покушала да нађе међу играчима које је сама селектовала и довела.

Образи Бањалучана још бриде од шамара Горења у реваншу осмине финала ЕХФ Европског купа (16:32), када је игра “црвено-плавог” тима била испод свих очекивања које “Борик” не памти у својој славној историји.

- Управа Борац м:тела је међу ријетким у региону која је у пуном износу исплатила све обавезе према играчима и члановима стручног штаба за вријеме пандемије вируса корона, иако је прилив средстава у једном тренутку био знатно смањен. Такође, први тим је имао све услове, од медицинске његе па до опреме и свих других елемената, који су неопходни за квалитетно одржавање тренажног процеса. Ипак, то очигледно није био довољан мотив нашим рукометашима да адекватно одговоре својим обавезама у овој утакмици - наведено је између осталог у саопштењу.

Потенцирањем приче да су измирене редовне обавезе руководство је покушало да скрене пажњу са својих потеза, а нико од чланова УО, као ни директор Владимир Бранковић, није се појавио на прес-конференцији пред почетак другог дијела Премијер лиге БиХ да бар дјелимично појасни разлоге катастрофалног пораза. Зато није искључено да ће, по ко зна који пут, управо медији бити проглашени једним од главних криваца за промашаје челника клуба или лоше партије на терену. Тренер екипе Веселин Вујовић био је тотално утучен након пораза од словеначке екипе и једини је указао на проблеме, односно да тим није склопљен за велика европска искушења већ за борбу у оквиру БиХ. Он није желио много да коментарише саопштење руководства, већ је само рекао да је њихово право да се огласе саопштењем.

- То је питање за Управни одбор, не за мене и играче. Ова одлука донесена је без договора са тренером, али кажу да то вуче корене још од раније. Зато и мислим да је у питању више једна педагошка мера. Верујем да, ако остваримо зацртане циљеве то неће бити потребно. Више је то урађено да се играчи прену и размисле, а свакако и да руководство има право на такве одлуке - истакао је Вујовић.

Када је у питању бјелоруски голман Артсјом Подасинов, којем није био дозвољен улазак у Словенију, а у реваншу је подбацио, Вујовић је рекао да је одлуку о његовом ангажману препустио Марију Блажевићу.

- Он се о њему подробно распитао, добио позитивне информације, погледао неке снимке и закључио да је за нас Подасинов коректно појачање. Артсјом је био најбољи од онога што је било на тржишту. То је као да дођете у ресторан и желите шкампе, а они вам кажу “нема, узмите прасетину”. После те боли стомак па те питају зашто си јео прасетину. Био сам гладан… Тако је и у овом случају. На крају, без намере да било кога увредим и понизим, тешко је наћи озбиљно појачање за новац који издвајају клубови из БиХ. Јефтино, а добро можда може у кинеским радњама, али у озбиљним продавницама никако - додао је Вујовић.

Са Слободом вечерас

Прилику да се колико-толико искупе за дебакл Борац ће имати вечерас у “Борику” од 17.30 часова на утакмици 16. кола Премијер лиге против тузланске Слободе.

- Овај меч нам долази у заиста незгодном тренутку, јер је Слобода одличан тим са неколико сјајних појединаца. Са друге стране ово нам је прилика да поправимо расположење и докажемо да је Горење било само један лош дан. Побједом имамо прилику да преузмемо врх табеле - рекао је Вујовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана