У Омарској се увелико спремају за дебитантску сезону у Првој лиги: Екипа јури форму, стадион у новом руху

Синиша Котараш
У Омарској се увелико спремају за дебитантску сезону у Првој лиги: Екипа јури форму, стадион у новом руху

ОМАРСКА - Дебитанти у Првој лиги РС, фудбалери Омарске већ више од три седмице се припремају за предстојећу сезону, у којој желе да покажу како нису случајно “залутали” у највиши ранг такмичења.

Упоредо с тим, и челници клуба настоје да, када је у питању инфраструктура, што спремније дочекају старт првенства. Наиме, завршени су сви радови на изградњи другог дијела трибина и сада је преостало још да се монтирају столице и постави ограда, па ће и она бити спремна за употребу.

- Очекујемо да све буде завршено у наредних седам дана, па ћемо имати трибине са 600 мјеста за сједење. У финишу прошле сезоне, када смо освајали прво мјесто у Другој лиги, пратило нас је и по 1.500 гледалаца и надамо се да ће овако висока посјета бити и на старту Прве лиге. Прошле године смо комплетно реновирали свлачионице и сада, када је тај сегмент у питању, имамо премијерлигашке услове - потврдио је тренер Омарске Миленко Вулета, уз напомену да је иза трибине планирана изградња новог паркинга.

Када је у питању играчки кадар, екипа није претрпјела значајније промјене. Остали су сви фудбалери који су изборили пласман у Прву лигу, а доведено је и неколико појачања.

- Сигурно наше највеће појачање представља повратак Огњена Јаћимовића, играча који је поникао у нашој омладинској школи и са његовим искуством бићемо много јачи. Вратили смо још двојицу играча који су били наши јуниори, Данијела Шунића и Милоша Стевића, а тренутно настојимо да пронађемо одговарајуће рјешење на позицији голмана. Тренинзима присуствује 28 играча, али ћемо тај број до старта лиге свести на 22 фудбалера и три голмана - рекао је Вулета.

Упоредо са играчким појачањима, и стручни штаб Омарске постао је богатији за једно познато име.

- Постигли смо договор са искусним стручњаком Златком Јелисавцем, који ће у наредном периоду бити дио наше екипе и који ће обављати дужност координатора свих селекција. Већ се осјетио значајан напредак у раду, који је сада много озбиљнији, што нам је и био циљ - подвукао је Вулета.

Омарска је у досадашњем дијелу припрема одиграла и двије контролне утакмице, у првој је поражена од Јединства из Бихаћа са 1:3, да би у другој била боља од Крупе - 2:1.

- Задовољни смо приступом игри, видјели смо и добре, али и нешто мање добре стране и већ у мечу са Крупом смо исправили неке од тих грешака. Желимо да у првенство уђемо што спремнији како бисмо били равноправан конкурент осталим ривалима, а наша основна амбиција је опстанак - закључио је Вулета.

Лијепо понашање

Оно на чему се у Омарској посебно инсистира и посвећује велика пажња јесте понашање. Од оних најмлађих, па све до сениора, свима се скреће пажња на тај сегмент.

- Прошле сезоне нисмо добили ниједан црвени картон, а и жути су били сведени на минимум. Оно на шта смо посебно поносни јесте чињеница да ниједна опомена није добијена због неспортског понашања. Тако учимо све у нашем подмлатку, а настојаћемо да тај тренд задржимо и у Првој лиги - нагласио је тренер Омарске Миленко Вулета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана